news

Készül az új X-Marks The Pedwalk album


Sevren Ni-Arb
sem tétlenkedik az új esztendőben; a nagy visszatérő "Inner Zone Journey" után új lemezzel jelentkezik idén az X MARKS THE PEDWALK! A twitter bejegyzés, és a kiadók oldalán megjelent infók szerint az új album a "The Sun, The Cold, and My Underwater Fear" címet kapja. (machinemusic.hu)

Douglas McCarthy szóló album

 

 

 

 

Egy fantasztikus hírrel indul a 2012-es év a Douglas McCarthy hangját kedvelő EBM és szinti-pop rajongók számára, ugyanis a nálunk is nagy sikernek örvendő Nitzer Ebb, valamint a FixmerMcCarthy projekt karizmatikus frontembere idén megjelenteti első szólóalbumát, Life Is Sucking Out The Life Of Me címen.


Itt az új AND ONE korong!

Január 13
-án jelenik meg az electronic body pop koronázatlan királyának aktuális kiadványa "Back Home" címmel. Az AND ONE ezzel az új, 7 számos maxival készíti elő a terepet a májusban megjelenő "S.T.O.P" névre keresztelt stúdiólemeznek.
Talán ez utóbbi lesz az első AND ONE kiadvány ahol Steve Naghavi, Joke Jay és Rick Schah mellett negyedikként már Nico Wieditz is hivatalosan a csapat tagja ...

Clan Of Xymox - Darkest Hour Megjelenés Májusban!


Ronny Moorings érzéki dallamokban,misztikus hangzásban és megigéző ritmusokban kiélt szenvedélye erőtejesebb, mint valaha.  Melankólia, energia és elhatározottság jellemzi az új albumot, ami a "Darkest Hour"
címet viseli és olyan számok kaptak rajta helyet, melyek mint a "My Reality" vagy a hipnotikus hatású club sláger "Delete" egytől egyig megállják majd a helyüket a táncparketten.
Azon túl pedig lebilincselő élményt nyújtanak majd az első osztályú Gothic Himnuszok is, mint a "Dream Of Fools" vagy a lélegzetelállító "Wake Up My Darling".
A lemez meg van koronázva, - ahogy megszokhattuk, Ronny eltéveszthetetlen hangjával, ami ezúttal is szükséges sötét szenvedéllyel járja át a Dark Wave elégiákat.
Lenyűgöző 30 év telt el a CLAN OF XYMOX megalapítása óta - egy időszak, ami visszaköszön az új lemezen: 10 modern Dark Wave klasszikus áll készen arra,
hogy a zene sötét oldala magába fogadja.
A lemez május 20-án, Ronny Moorings születésnapján jelenik meg. A magyar közönség tehát az elsők között élheti át a „Darkest Hour" éjszakának való dinamikáját!


Új lemez a SKINNY PUPPY side projekttől


A legendás SKINNY PUPPY frontembere még 2001-ben elindította OHGR nevű saját projektjét, melyet Mark Walk-al közösen alkotott. Nivek Ogre (Kevin Ogilvie) neve már egybeforrt a sötét elektronikával, és ezt a szólóprojekt eddig kiadott 3 nagylemeze is hűen tükrözi. Részletek: machinemusic.hu

Új MIAB lemez


A "Revelations" január 20-án jelenik meg Európában a Dreamweb Music kiadásában, az Államokban pedig január 24-én a Metropolis Records-tól. A lemezt március 9-én egy újabb kiadvány követi "revelations club.mixes" címmel, mely egy 5 számos maxi lesz.

Célpont 100.3


Örömteli hír, hogy a szcéna zenéi immár az éterben is terjednek!
Műsor minden csütörtökön 22.00 - 23.00 óra között a LÁNCHÍD RÁDIÓN.

Die Krupps

Új mini-albummal jelentkezett a Die Krupps!

"Als wären wir für immer" címmel jelentette meg mini-albumát december 3-án
a német indusztriál-rock-legenda, a Die Krupps.
A - remixekkel együtt - 8-számos korong az együttes első új anyaga 1997 óta.
A lemezzel ismét új partok felé törnek, anélkül, hogy megtagadnák
a gyökereiket, vagy eltávolodnának egyedi hangzásviláguktól.
A rajongóknak nincs hát mitől tartaniuk, a 2010-es Die Krupps
még mindig 100%-ig Die Krupps!

Tracklista:

[01] Beyond
[02] The Chameleon Man
[03] Die Macht
[04] Dr. Mabuse
[05] Als wären wir für immer
[06] Beyond (Unheilig Remix)
[07] Chameleon Man (Vigilante Remix)
[08] Dr. Mabuse (Memphis Remix)

További infok az együttes saját honlapján:

www.diekrupps.de


Letölthető De/Vision szám


A rendkívül sikeres idei év zárásaként, megköszönve a támogatást a rajongóknak és a barátoknak, a DE/VISION ingyenesen letölthetővé tett egy eddig ki nem adott számot a www.depechemode.de oldalon. Az "Easy to love me" című új DE/VISION szám a zenekar saját kiadójánál a Popgefahr Records-nál készült, mely a legutolsó albumot a "Popgefahr"-t is jegyzi. Letöltéshez klikk ide ...
BELÉPÉS

Regisztráció

REGISZTRÁCIÓ
Belépés32 Crash

Veterán belga zenészek, analóg hangzás, mely 70-es évekbeli sci-fi filmek aláfestő zenéje lehetne... Ennek ellenére azt mondhatjuk, hogy a 32Crash friss lendületet ad(hat) jó néhány, jelenleg futó ötlettelen projektnek?!
Bár ellentmondásosnak tűnhet ez az állítás, de Jan D'Hooghe (Vive La Fête, Implant) Len Lemeire (Implant) és nem utolsó sorban Jean-Luc De Meyer (Front 242) együttműködése garantáltan megkülönböztethető, azonosítható napjaink alternatív elektronikus színterén.

A 32Crash electro clash, punk, coldwave, EBM - néha törzsi ritmusok, szinti-pop hatások - egyvelege, amit ráadásul egy időutazós, a 2107-es eseményeket elmesélő kerettörténetbe foglaltak a projekt indulásakor.
Az űr, a sci-fi ilyen mértékű - külsőségekben is megnyilvánuló alkalmazása - nem példa nélküli zenei projektek, együttesek esetén. Gondoljunk csak a S.P.O.C.K-ra. A 32Crash esetében azonban egy sötét(ebb) zenei világ segítségével kapunk képet arról, hogy mit történt az emberiséggel az idegenek támadása után. De persze ezt sem kell - nem is lehet - komolyan venni, de azért - általában elmondható - mélyebb társadalmi üzeneteket próbál a belga trió megfogalmazni.

Az Alfa Matrix által - megszokott módon - okosan felvezetett, piacra dobott zenei projekt első kiadványa 2007-ben jelent meg. A Humanity EP 4 dalt tartalmazott a közelgő nagylemezről és remixekkel, 2 exkluzív dallal egészült ki.
A Isomodia és a Merlin's Gun pont a két "nagyágyút" képviselte az albumról: ez a két talán legjobb dal a nagylemezről.
De szerencsére maradt ott is bőven kellemes hallgatnivaló!
A dalok rövidek, intenzívek és nem mondhatjuk, hogy csak De Meyer hangjára koncentrálnának, többször is találkozhatunk fantasztikusan jól eltalált melódiákkal, pl. a www.hide esetében!

A steam punk hangulat az Weird News From An Uncertain Future album hallgatása közben is folytatódik, szintje látjuk magunk előtt az olajtól csöpögő, viktoriánus gépezeteknek tűnő, mégis a hiperűr átszelésére alkalmas űrhajókat.
Szabadon csapongó stílusgyakorlatokkal teszik élvezetessé: pogozós Fast Crash és Propaganda, francia nyelvű new wave Hérissons Et Porcs-Epics, rockos(abb) hangzású cold wave Dust And Drought.
Ezt a változatos hangzást fokozzák tovább, az Alfa Matrix-nál már megszokott limitált példányszámú 2CD-s változat bónuszlemezén található remixek, verziók,
 A  2011-es Y2112Y album (részletesebb recenzió itt olvasható) a tematikus keretet továbbra is fenntartja, zeneileg sincs változás (továbblépés?). Ízlések és pofonok - a közhely szerint különbözőek -, de nekem az első album jobban elnyerte a tetszésemet. Ez nem azt jelenti, hogy nem találhatunk a nagylemezen jó dalokat, mindössze az első album után nem "üt" annyira a poszt-apokaliptikus tematika, De Meyer érces hangja és a - kétségkívül egyedi - punk, new wave, EBM kombinációban kiteljesedő elektronika.
Az analóg elektronika érces hangjai, gyakran gitárt imitáló futamai - és néha a valódi gitár riffek (lásd. Aliens On Earth) - szintén megszokottá kezdenek válni a nagylemez végighallgatása során.
A belga "anyakiadó" és Black Rain együttműködésében egy bakelit is napvilágot látott 2012-ben (illetve letölthető, digitális kiadványként), mely 6 (a letölthető verzió esetén 8) máshol nem elérhető remixet tartalmaz.
A Front 242 elmúlt évekbeli aktív koncertezése mellett De Meyer a 32Crash-sel is vállalt koncerteket, így nemcsak a stúdióban, hanem a színpadon is meghallgathatjuk a jövő krónikáit, beszámolóit!


2012. április 27-én, a Black Head Agency jóvoltából, az Industrial Booom! - Reboot fesztivál keretében a 32Crash elröpít minket a jövőbe. Nézzük meg együtt mi vár ránk ott!

A cikk teljes egészében a http://alanthewild.blogspot.com oldalról származik.
Szerző: Alan The Wild