news

Készül az új X-Marks The Pedwalk album


Sevren Ni-Arb
sem tétlenkedik az új esztendőben; a nagy visszatérő "Inner Zone Journey" után új lemezzel jelentkezik idén az X MARKS THE PEDWALK! A twitter bejegyzés, és a kiadók oldalán megjelent infók szerint az új album a "The Sun, The Cold, and My Underwater Fear" címet kapja. (machinemusic.hu)

Douglas McCarthy szóló album

 

 

 

 

Egy fantasztikus hírrel indul a 2012-es év a Douglas McCarthy hangját kedvelő EBM és szinti-pop rajongók számára, ugyanis a nálunk is nagy sikernek örvendő Nitzer Ebb, valamint a FixmerMcCarthy projekt karizmatikus frontembere idén megjelenteti első szólóalbumát, Life Is Sucking Out The Life Of Me címen.


Itt az új AND ONE korong!

Január 13
-án jelenik meg az electronic body pop koronázatlan királyának aktuális kiadványa "Back Home" címmel. Az AND ONE ezzel az új, 7 számos maxival készíti elő a terepet a májusban megjelenő "S.T.O.P" névre keresztelt stúdiólemeznek.
Talán ez utóbbi lesz az első AND ONE kiadvány ahol Steve Naghavi, Joke Jay és Rick Schah mellett negyedikként már Nico Wieditz is hivatalosan a csapat tagja ...

Clan Of Xymox - Darkest Hour Megjelenés Májusban!


Ronny Moorings érzéki dallamokban,misztikus hangzásban és megigéző ritmusokban kiélt szenvedélye erőtejesebb, mint valaha.  Melankólia, energia és elhatározottság jellemzi az új albumot, ami a "Darkest Hour"
címet viseli és olyan számok kaptak rajta helyet, melyek mint a "My Reality" vagy a hipnotikus hatású club sláger "Delete" egytől egyig megállják majd a helyüket a táncparketten.
Azon túl pedig lebilincselő élményt nyújtanak majd az első osztályú Gothic Himnuszok is, mint a "Dream Of Fools" vagy a lélegzetelállító "Wake Up My Darling".
A lemez meg van koronázva, - ahogy megszokhattuk, Ronny eltéveszthetetlen hangjával, ami ezúttal is szükséges sötét szenvedéllyel járja át a Dark Wave elégiákat.
Lenyűgöző 30 év telt el a CLAN OF XYMOX megalapítása óta - egy időszak, ami visszaköszön az új lemezen: 10 modern Dark Wave klasszikus áll készen arra,
hogy a zene sötét oldala magába fogadja.
A lemez május 20-án, Ronny Moorings születésnapján jelenik meg. A magyar közönség tehát az elsők között élheti át a „Darkest Hour" éjszakának való dinamikáját!


Új lemez a SKINNY PUPPY side projekttől


A legendás SKINNY PUPPY frontembere még 2001-ben elindította OHGR nevű saját projektjét, melyet Mark Walk-al közösen alkotott. Nivek Ogre (Kevin Ogilvie) neve már egybeforrt a sötét elektronikával, és ezt a szólóprojekt eddig kiadott 3 nagylemeze is hűen tükrözi. Részletek: machinemusic.hu

Új MIAB lemez


A "Revelations" január 20-án jelenik meg Európában a Dreamweb Music kiadásában, az Államokban pedig január 24-én a Metropolis Records-tól. A lemezt március 9-én egy újabb kiadvány követi "revelations club.mixes" címmel, mely egy 5 számos maxi lesz.

Célpont 100.3


Örömteli hír, hogy a szcéna zenéi immár az éterben is terjednek!
Műsor minden csütörtökön 22.00 - 23.00 óra között a LÁNCHÍD RÁDIÓN.

Die Krupps

Új mini-albummal jelentkezett a Die Krupps!

"Als wären wir für immer" címmel jelentette meg mini-albumát december 3-án
a német indusztriál-rock-legenda, a Die Krupps.
A - remixekkel együtt - 8-számos korong az együttes első új anyaga 1997 óta.
A lemezzel ismét új partok felé törnek, anélkül, hogy megtagadnák
a gyökereiket, vagy eltávolodnának egyedi hangzásviláguktól.
A rajongóknak nincs hát mitől tartaniuk, a 2010-es Die Krupps
még mindig 100%-ig Die Krupps!

Tracklista:

[01] Beyond
[02] The Chameleon Man
[03] Die Macht
[04] Dr. Mabuse
[05] Als wären wir für immer
[06] Beyond (Unheilig Remix)
[07] Chameleon Man (Vigilante Remix)
[08] Dr. Mabuse (Memphis Remix)

További infok az együttes saját honlapján:

www.diekrupps.de


Letölthető De/Vision szám


A rendkívül sikeres idei év zárásaként, megköszönve a támogatást a rajongóknak és a barátoknak, a DE/VISION ingyenesen letölthetővé tett egy eddig ki nem adott számot a www.depechemode.de oldalon. Az "Easy to love me" című új DE/VISION szám a zenekar saját kiadójánál a Popgefahr Records-nál készült, mely a legutolsó albumot a "Popgefahr"-t is jegyzi. Letöltéshez klikk ide ...
BELÉPÉS

Regisztráció

REGISZTRÁCIÓ
BelépésClan Of Xymox

A sok helyütt a goth műfaj alapköveként is titulált Xymox 1984-ben - más források szerint 1981-ben -, a német határ közelében fekvő Nijmegenben szerveződik Ronny Moorings köré, aki mai napig az együttes egyetlen stabil tagja. Mellette meg kell még említenünk Anka Wolbert, Frank Weyzig és Pieter Nooten nevét is, mint alapítótagokat.
A Clan Of Xymox debütáló EP-je, a Subsequent Pleasures mindössze 500 példányban jelenik meg, de rögtön nagy népszerűségre tesznek szert vele Franciaországban, Németországban és Hollandiában.
A Xymox-klán felkérést kap a Dead Can Dance-től, hogy kísérjék el őket a Cocteau Twins-szel közös turnéjukra. Ez egy igazi ugródeszka a holland "gótikusok" számára, ami nagylemez-megjelenést is eredményez nekik a 4AD indie-labelnél. Ismertségüket tovább fokozza a legendás John Peel Sessions-ben való részvétel.
1987-ben érkezik a Xymox második albuma - nevüket időközben megkurtítják -, a Medusa, ami további lökést ad a csapatnak a nemzetközi elismertség felé. Már az USA-ban és Mexikóban is kezdenek felfigyelni ráju k.
Az amerikai karrier igazi beindulása a Blind Hearts / A Million Things kislemez megjelenésétől számítható, ami a tengerentúlon az import megjelenések listájának első helyéig kúszik fel.
Az 1989-es LP, a Twist Of Shadows már 300.000-es eladást, és egy rendkívül sikeres USA-turnét produkál. Ekkortól vehetők észre a Xymox muzsikáján az egyszerűbb pop és dance stílus felé való elhajlások.
Az utolsó album, ami még Anke Wolbert és Pieter Nooten közreműködésével készül, az 1991-ben megjelenő Phoenix című korong.
Mivel a nagylemez iránti érdeklődés jócskán elmarad az előzőekétől, így Ronny Moorings a Metamorphosis és a Headclouds albumokat már csak egymaga rögzíti, melyekre erős hatást gyakorol az akkoriban épp' virágkorát élő rave-mozgalom. A várt siker azonban továbbra is elmarad.
1997-ben Moorings lezárja a Xymox-érát - újfent Clan Of Xymox néven alkot -, új zenészeket toboroz maga köré és turnézni kezd. Visszatérő kislemezük az Out Of The Rain Top 10 helyezést ér el a német independent chartokon és a nemzetközi alternatív listákon is szépen szerepel.
A Hidden Faces albumot kísérő turné alkalmával számos rangos fesztiválon is fellépnek, köztük a lipcsei Wave-Gotik-Treffenen és a Zillo-Fesztiválon.
1999-ben érkezik a Creatures, amit a szaksajtó is kedvezően fogad, és az alter-listákon is jól teljesít.
A 2000-es év úton találja a Clan Of Xymox-ot, akik végi gturnézzák Európát, az Egyesült Államokat, Kanadát és Latin-Amerikát. A koncertkörút lenyomataként jelenik meg a Live című anyag.
A 2001-ben megjelenő Notes From The Underground-ot az eddigi legjobb Clan Of Xymox-albumként ünneplik a kritikusok, ami a listás szerepléseken is meglátszik (1. helyezés az amerikai Musicfolio Charts-on).
A következő évben egy remix-abummal (Remixes From The Underground) jelentkeznek a goth-hősök, amire olyanok mixelnek nekik mint a Front 242 vagy az Assemblage 23.
Az eddigi legmagasabb listás helyezéseket eredményezi a c sapatnak a 2003-as Farewell nagylemez, ami - bár a gitárokat sem dobják a sarokba - erőteljesen elektronikusra sikerül.

2004. szeptemberében megjelenik a The Best Of Clan Of Xymox, amire néhány dalt újra-rögzítenek.
A következő LP-re 2006-ig kell várniuk a rajongóknak, a banda pedig, Hollandiából Lipcsébe teszi át a székhelyét. Ez a váltás az albumra is alaposan rányomja a bélyegét - több a nyugodtabb felvétel, kevesebb a klub-ízű track -, és annak címében is visszatükröződik (Breaking Point).
A Clan Of Xymox első DVD-kiadványa 2008-ban kerül a lemezboltok polcaira, Visible címen.
2009-ben érkezik a goth sötét lovagjainak és papnőinek eddigi utolsó korongja, az In Love We Trust, amit az Emily című single vezet fel.
Budapesti fellépése előtt egy nappal jelenik meg a Clan Of Xymox vadonatúj albuma, a Darkest Hour, amit így harangozott be honlapján a holland csapat: "Hogyan szólna ma a '80-as évek dark wave-je? Milyen irányba haladnának a 4AD-kiadó korai kult-bandái, ha élhetnének a modern világ lehetőségeivel? A választ erre a Clan Of Xymox nevű őskövület-csapat adja meg 13. stúdióalbumával, Darkest Hour-ral. A lemez egy hatásos utazásra hívja a hallgatót a komor goth / dark wave hangzás tegnapján, jelenén és holnapján keresztül."
Ronny Moorings, Mario Usai, Yvonne de Ray és Mojca Zugna bizonyára a Dürer Kert közönségét is magával viszi egy ilyen borongós, de izgalmas zenei utazásra május 21-én - a Mesh társaságában!

Janurik János