news

Készül az új X-Marks The Pedwalk album


Sevren Ni-Arb
sem tétlenkedik az új esztendőben; a nagy visszatérő "Inner Zone Journey" után új lemezzel jelentkezik idén az X MARKS THE PEDWALK! A twitter bejegyzés, és a kiadók oldalán megjelent infók szerint az új album a "The Sun, The Cold, and My Underwater Fear" címet kapja. (machinemusic.hu)

Douglas McCarthy szóló album

 

 

 

 

Egy fantasztikus hírrel indul a 2012-es év a Douglas McCarthy hangját kedvelő EBM és szinti-pop rajongók számára, ugyanis a nálunk is nagy sikernek örvendő Nitzer Ebb, valamint a FixmerMcCarthy projekt karizmatikus frontembere idén megjelenteti első szólóalbumát, Life Is Sucking Out The Life Of Me címen.


Itt az új AND ONE korong!

Január 13
-án jelenik meg az electronic body pop koronázatlan királyának aktuális kiadványa "Back Home" címmel. Az AND ONE ezzel az új, 7 számos maxival készíti elő a terepet a májusban megjelenő "S.T.O.P" névre keresztelt stúdiólemeznek.
Talán ez utóbbi lesz az első AND ONE kiadvány ahol Steve Naghavi, Joke Jay és Rick Schah mellett negyedikként már Nico Wieditz is hivatalosan a csapat tagja ...

Clan Of Xymox - Darkest Hour Megjelenés Májusban!


Ronny Moorings érzéki dallamokban,misztikus hangzásban és megigéző ritmusokban kiélt szenvedélye erőtejesebb, mint valaha.  Melankólia, energia és elhatározottság jellemzi az új albumot, ami a "Darkest Hour"
címet viseli és olyan számok kaptak rajta helyet, melyek mint a "My Reality" vagy a hipnotikus hatású club sláger "Delete" egytől egyig megállják majd a helyüket a táncparketten.
Azon túl pedig lebilincselő élményt nyújtanak majd az első osztályú Gothic Himnuszok is, mint a "Dream Of Fools" vagy a lélegzetelállító "Wake Up My Darling".
A lemez meg van koronázva, - ahogy megszokhattuk, Ronny eltéveszthetetlen hangjával, ami ezúttal is szükséges sötét szenvedéllyel járja át a Dark Wave elégiákat.
Lenyűgöző 30 év telt el a CLAN OF XYMOX megalapítása óta - egy időszak, ami visszaköszön az új lemezen: 10 modern Dark Wave klasszikus áll készen arra,
hogy a zene sötét oldala magába fogadja.
A lemez május 20-án, Ronny Moorings születésnapján jelenik meg. A magyar közönség tehát az elsők között élheti át a „Darkest Hour" éjszakának való dinamikáját!


Új lemez a SKINNY PUPPY side projekttől


A legendás SKINNY PUPPY frontembere még 2001-ben elindította OHGR nevű saját projektjét, melyet Mark Walk-al közösen alkotott. Nivek Ogre (Kevin Ogilvie) neve már egybeforrt a sötét elektronikával, és ezt a szólóprojekt eddig kiadott 3 nagylemeze is hűen tükrözi. Részletek: machinemusic.hu

Új MIAB lemez


A "Revelations" január 20-án jelenik meg Európában a Dreamweb Music kiadásában, az Államokban pedig január 24-én a Metropolis Records-tól. A lemezt március 9-én egy újabb kiadvány követi "revelations club.mixes" címmel, mely egy 5 számos maxi lesz.

Célpont 100.3


Örömteli hír, hogy a szcéna zenéi immár az éterben is terjednek!
Műsor minden csütörtökön 22.00 - 23.00 óra között a LÁNCHÍD RÁDIÓN.

Die Krupps

Új mini-albummal jelentkezett a Die Krupps!

"Als wären wir für immer" címmel jelentette meg mini-albumát december 3-án
a német indusztriál-rock-legenda, a Die Krupps.
A - remixekkel együtt - 8-számos korong az együttes első új anyaga 1997 óta.
A lemezzel ismét új partok felé törnek, anélkül, hogy megtagadnák
a gyökereiket, vagy eltávolodnának egyedi hangzásviláguktól.
A rajongóknak nincs hát mitől tartaniuk, a 2010-es Die Krupps
még mindig 100%-ig Die Krupps!

Tracklista:

[01] Beyond
[02] The Chameleon Man
[03] Die Macht
[04] Dr. Mabuse
[05] Als wären wir für immer
[06] Beyond (Unheilig Remix)
[07] Chameleon Man (Vigilante Remix)
[08] Dr. Mabuse (Memphis Remix)

További infok az együttes saját honlapján:

www.diekrupps.de


Letölthető De/Vision szám


A rendkívül sikeres idei év zárásaként, megköszönve a támogatást a rajongóknak és a barátoknak, a DE/VISION ingyenesen letölthetővé tett egy eddig ki nem adott számot a www.depechemode.de oldalon. Az "Easy to love me" című új DE/VISION szám a zenekar saját kiadójánál a Popgefahr Records-nál készült, mely a legutolsó albumot a "Popgefahr"-t is jegyzi. Letöltéshez klikk ide ...
BELÉPÉS

Regisztráció

REGISZTRÁCIÓ
BelépésDance Or Die

„Olvasd az üzenetet: táncolj vagy dögölj meg!" (1988-1991)

Rendszerváltás. Nekünk, negyvenes korosztálynak még elevenek az emlékeink ebből a korból, még nem lettünk olyan szenilisek, hogy ne emlékeznénk a kézről-kézre járó kazettákra, kétkazettás magnókon rossz minőségben átmásolt „nyugati" zenékre, lemezekről illegálisan másolt hanganyagokra. Hol volt még internet és youtube! Külön nyomozói munka szükségeltetett egy-egy nem a fősodorba tartozó együttes fölhajtásához. Ám annyira már vagyunk szenilisek, hogy a létezett szocializmus legvégének pozitív oldalaira akarjunk emlékezni. Az egyik ilyen kedves emlék a Dance Or Die.
Rendszerváltás. Nyugat-Berlin. Fallal elszigetelt nemzet, feszült politikai hangulat. Ebből a klausztrofóbiás városból jó kis klausztrofóbiás zene származhat csak (lásd a Machinery Records egyéb kiadványait). ANGO (Andreas Goldacker, zene) és Gary Wagner (szöveg, ének) első korszaka a káosz diszkó jegyében telik 1988-tól kezdődően. Már az első EP is megfogalmazza az üzenetet: „az angyalok könnyeiért olvasd: táncolj vagy dögölj meg!" (Dance or die). Ezt érthetjük úgy, hogy a füstös táncparketteken végkimerülésig izzadva ropjuk, de úgy is, hogy az emberiség utóbbi minimum 24 éve nagyszabású haláltánc (danse macabre). És azt hiszem ebbe az irányba érdemes tájékozódnunk, ha a DOD-t meg akarjuk érteni.

Azóta ezt a nótát szerintem a dark electro himnuszának is tarthatjuk, különösen, mióta 2001-ben Bruno Kramm (Das Ich) további világvége hangulattal terhelve földolgozta. De az első, 1991-ben megjelent nagylemez - amely már címében is (3001) egy távoli, embertelen jövőbe kalauzol - tartalmaz olyan izgalmas, a Neue Deutsche Wellében (értsd: DAF, Die Krupps) gyökerező mindent fölperzselő lobbanásokat, mint a Fire (amelyet azóta már Sven Väth is lenyúlt pofátlanul), bár az én személyes kedvencem és javaslatom a Galaxy.

„Nem bízunk többet a percemberkékben" (1992-1995)

A korai káosz diszkót a következő két lemezen apokaliptikus próféciák hallgatók fejére szórása követi, s aki szereti, hogy a világégés válogatott képeivel rémisztgetik, az mindenképp hallgassa meg a Time zerót az 1995-ös Everespringről, amely mindenről, csak nem az emberiség örök tavaszáról szól.

Ennek a cinikus, posztmodern emberiség- és technológia-ellenességnek a legnyíltabb megfogalmazása a Minute man, amely nem szavaz több bizalmat a percemberkéknek. Persze a technológia kritikája már az 1992-es Psychoburbia azonos című nyitó opusában is előkerül annak örvén, hogy a technikai civilizáció elidegeníti az embereket környezetüktől, a másik személytől és önmaguktól is, főként, ha nem a középosztály meleg aklában, hanem panalprolikként nőttünk föl, ahol úgy tűnik, a megoldás az álmokba és a kábszerbe vagy az őrületbe való menekvés (erre utal a psycho és a (sub)urbia összetétel).

Az embertelen társadalomról és technikáról alkotott vízió tematikája folytatódik a recenzens szerinti legérettebb és legegységesebb lemezen, a Dehumanizeren (Elembertelenítő, 1998), amelyről a címadó nyitó dalt, valamint a Front 242-es hangulatban szerzett Replicantet és a Partly humant ajánlanám. Viszont ehhez a lemezhez kapcsolódik az együttes egyetlen videója (Teenagemakeup), ezért ezt linkelem ide, hogy képileg is alátámasszuk sötét és cinikus világképüket.

„Idegen elektronika"

Az utolsó két album bizonyult az együttes eddigi történetében mind tartalmilag, mind esztétikailag a legnehezebben emészthető produktumnak. A társadalom- és technikakritika mellé misztikus témák sorakoznak föl, az eddig is bonyolult összhangzatok még gazdagabbakká, de egyben töredezettebbekké válnak. A 2001-es Schlafende Energie (Alvó energia) borítóján Gustav Doré fametszeteit láthatjuk, amint Lucifer alábukik, illetve amint egy angyal küzd a sárkánnyal. Vagyis az „alvó energia" nem más, mint az égből aláhullott kígyó vagy sárkány, maga a gonosz, ami várja, hogy fölébredjen. A fölébredéshez pedig a sumér mitológia gonosz alienekként értett Anunakijai (égből származó istenei) vagy az Énoch könyvéből ismert Nephilimek (óriások) hozzák el az idegen elektronikát, azaz a sátáni modern technikát.

Amúgy ez a lemez a DOD esszenciája és továbblépés is, ezért eléggé tömör alkotás. Az első négy szám fölmutatja eddigi stílusaik kicsiszolt formáit az EBM-től a new wave-en át a dark electróig, majd a Captain Nemo című track ambient bugyborékolásra hív, s a lemez második fele fura sötét utazásra visz bennünket.
Nem jár sokkal jobban a 2011-es Nostradamnationnel az, aki szórakozni kíván. Ez már hamisítatlan német dark elektro, amely Nostradamus asztrológiai előrejelzésein keresztül ecseteli sötét színekkel elátkozott korunkat a planétadémonok mágikus szimbólumait megidézve. Jó döngölődést!


Drimál mester