news

Készül az új X-Marks The Pedwalk album


Sevren Ni-Arb
sem tétlenkedik az új esztendőben; a nagy visszatérő "Inner Zone Journey" után új lemezzel jelentkezik idén az X MARKS THE PEDWALK! A twitter bejegyzés, és a kiadók oldalán megjelent infók szerint az új album a "The Sun, The Cold, and My Underwater Fear" címet kapja. (machinemusic.hu)

Douglas McCarthy szóló album

 

 

 

 

Egy fantasztikus hírrel indul a 2012-es év a Douglas McCarthy hangját kedvelő EBM és szinti-pop rajongók számára, ugyanis a nálunk is nagy sikernek örvendő Nitzer Ebb, valamint a FixmerMcCarthy projekt karizmatikus frontembere idén megjelenteti első szólóalbumát, Life Is Sucking Out The Life Of Me címen.


Itt az új AND ONE korong!

Január 13
-án jelenik meg az electronic body pop koronázatlan királyának aktuális kiadványa "Back Home" címmel. Az AND ONE ezzel az új, 7 számos maxival készíti elő a terepet a májusban megjelenő "S.T.O.P" névre keresztelt stúdiólemeznek.
Talán ez utóbbi lesz az első AND ONE kiadvány ahol Steve Naghavi, Joke Jay és Rick Schah mellett negyedikként már Nico Wieditz is hivatalosan a csapat tagja ...

Clan Of Xymox - Darkest Hour Megjelenés Májusban!


Ronny Moorings érzéki dallamokban,misztikus hangzásban és megigéző ritmusokban kiélt szenvedélye erőtejesebb, mint valaha.  Melankólia, energia és elhatározottság jellemzi az új albumot, ami a "Darkest Hour"
címet viseli és olyan számok kaptak rajta helyet, melyek mint a "My Reality" vagy a hipnotikus hatású club sláger "Delete" egytől egyig megállják majd a helyüket a táncparketten.
Azon túl pedig lebilincselő élményt nyújtanak majd az első osztályú Gothic Himnuszok is, mint a "Dream Of Fools" vagy a lélegzetelállító "Wake Up My Darling".
A lemez meg van koronázva, - ahogy megszokhattuk, Ronny eltéveszthetetlen hangjával, ami ezúttal is szükséges sötét szenvedéllyel járja át a Dark Wave elégiákat.
Lenyűgöző 30 év telt el a CLAN OF XYMOX megalapítása óta - egy időszak, ami visszaköszön az új lemezen: 10 modern Dark Wave klasszikus áll készen arra,
hogy a zene sötét oldala magába fogadja.
A lemez május 20-án, Ronny Moorings születésnapján jelenik meg. A magyar közönség tehát az elsők között élheti át a „Darkest Hour" éjszakának való dinamikáját!


Új lemez a SKINNY PUPPY side projekttől


A legendás SKINNY PUPPY frontembere még 2001-ben elindította OHGR nevű saját projektjét, melyet Mark Walk-al közösen alkotott. Nivek Ogre (Kevin Ogilvie) neve már egybeforrt a sötét elektronikával, és ezt a szólóprojekt eddig kiadott 3 nagylemeze is hűen tükrözi. Részletek: machinemusic.hu

Új MIAB lemez


A "Revelations" január 20-án jelenik meg Európában a Dreamweb Music kiadásában, az Államokban pedig január 24-én a Metropolis Records-tól. A lemezt március 9-én egy újabb kiadvány követi "revelations club.mixes" címmel, mely egy 5 számos maxi lesz.

Célpont 100.3


Örömteli hír, hogy a szcéna zenéi immár az éterben is terjednek!
Műsor minden csütörtökön 22.00 - 23.00 óra között a LÁNCHÍD RÁDIÓN.

Die Krupps

Új mini-albummal jelentkezett a Die Krupps!

"Als wären wir für immer" címmel jelentette meg mini-albumát december 3-án
a német indusztriál-rock-legenda, a Die Krupps.
A - remixekkel együtt - 8-számos korong az együttes első új anyaga 1997 óta.
A lemezzel ismét új partok felé törnek, anélkül, hogy megtagadnák
a gyökereiket, vagy eltávolodnának egyedi hangzásviláguktól.
A rajongóknak nincs hát mitől tartaniuk, a 2010-es Die Krupps
még mindig 100%-ig Die Krupps!

Tracklista:

[01] Beyond
[02] The Chameleon Man
[03] Die Macht
[04] Dr. Mabuse
[05] Als wären wir für immer
[06] Beyond (Unheilig Remix)
[07] Chameleon Man (Vigilante Remix)
[08] Dr. Mabuse (Memphis Remix)

További infok az együttes saját honlapján:

www.diekrupps.de


Letölthető De/Vision szám


A rendkívül sikeres idei év zárásaként, megköszönve a támogatást a rajongóknak és a barátoknak, a DE/VISION ingyenesen letölthetővé tett egy eddig ki nem adott számot a www.depechemode.de oldalon. Az "Easy to love me" című új DE/VISION szám a zenekar saját kiadójánál a Popgefahr Records-nál készült, mely a legutolsó albumot a "Popgefahr"-t is jegyzi. Letöltéshez klikk ide ...
BELÉPÉS

Regisztráció

REGISZTRÁCIÓ
BelépésDiary Of Dreams

 

 

 

A Diary of Dreams egy német darkwave csapat Düsseldorfból. Alapító tagja és a zenekar értelmi szerzője és lelke Adrian  Hates kezdetben klasszikus zenét tanult, gitározott és zongorázott.  A szülei révén nagy hatással volt rá számos klasszikus zeneszerző, mint például Beethoven, Mozart, Vivaldi. Nem volt sok kapcsolata a kortárs zenével. Első verseit és dalszövegeit 14 évesen írta az emberi ostobaságról, rosszindulatról és arroganciáról alkotott érzéseiből. Másfél évig New York-ban élt, majd visszatért Németországba és késztetést érzett, hogy átültesse a gondolatait, érzéseit a gyakorlatba.  1989-ben fejezte be egyik klasszikus gitár darabját, melynek a Tagebuch der Träume”  ( vagyis az „álmok naplója”)  címet adta.  Érezte, hogy ez a név sokkal többet fejez ki, mint pusztán egy instrumentális mű címe, sokatmondó és hűen tükrözi az ember összes érzését, reményét, álmait és félelmeit. Ez a cím ideálisnak tűnt új zenei projektjének, és így született meg ennek angol verziójaként a  Diary of  Dreams. Zenészeket keresett, akik beleillenek az ő koncepciójába, s végül rátalált Alistair Kane-re. Adrian emellett 1992 -1997-ig a Garden of Delight goth-rock formáció gitárosaként is tevékenykedett. A Diary of  Dreams kezdetben leginkább gitár-centrikus volt, majd  beleszőtték  a dobgépet és a szintetizátorhangzást  is. 1990-ben már megvolt az első demo anyaga, azonban Adrian nem talált kiadót hozzá. 1994-ben adta ki végül a Dion Fortune kiadó debütáló albumukat a „Choleyman”-t.  A lemezen a sötét gótikus – elektronikus hangzás dominál és különös gondot fordítottak a borító designra és a bookletre. A sajtó és a közvélemény nemzetközi szintéren is jól fogadta az első felvételüket, nagyon jó kritikát kapott. Az első album sikerén felbuzdulva Adrian megalapította a saját kiadóját amit Accession Records névre keresztelt és albumok sorozatát adta ki az elkövetkező években.. Lépésről lépésre alakította ki hűséges rajongótáborát.

 A darkwave hangzással kibővített második albumát „End of  Flowers” címen adta ki 1996-ban saját kiadásban az Accession  Recordsnál. A magazinok magasztalták az albumot hangulatos, kifinomult elektronikus és harmonikus egységéért. Egyszer úgy jellemezték, hogy „az egyik legjobb valaha kiadott goth album”. Egy év múlva, 1997-ben  jelent meg a harmadik album a „Bird Without Wings”, melynek eredetileg „Legends” volt a címe, de végül Adrian megváltoztatta, mivel számos hasonló nevű kiadvány jelent meg a „piacon”. Legendák, különös és elhagyatott álmok szőtte világba kalauzol, a története egy olyan emberé, aki a saját gondolataiban él és nem érti a világot, keresi a helyét, a reményeit.  Az album nem csak rajongói sikereket hozott a csapatnak, hanem a koncertek, interjúk és sajtóközlemények száma is megnövekedett. Két új taggal bővült a zenekar 1998-ban amikor is kiadták negyedik albumukat, a leginkább kísérleti munkájukat a „Psychoma?”-t. Christian Berghoff lett a második gitáros és [Os]mium lett a billentyűs. A dalok a hidegségről, az elszigetelődésről, a magányról, az elidegenedésről és az interperszonális kapcsolatokról szólnak. Rámutat, hogy a szivárvány a végén nem az van amit várunk: hírnév, gazdagság, szépség, hanem pont az ellenkezője, az újra és újra  megjövendölt apokalipszis.

A konszolidáció első jelei 1999-ben jelentkeznek, amikor egy válogatás albumot, a „Moments of  Bloom”-ot  jelentetnek meg amely 2 átdolgozott számot tartalmaz minden albumról. 2000-től Torben Wendt (a Diorama frontembere és az Accession Records munkatársa) gazdagította a csapatot a billentyűknél és a másodvokalistaként, mind a stúdióban, mind a koncerteken. A következő két album a One of 18 Angels és a Freak Perfume, valamint a Panik Manifesto EP, már több elektronikus ritmussal fűszerezett és mégnagyobb és szélesebb klubelismerést, hozott a zenekar számára.  A „One of 18 Angels” témája maga az emberiség, a tudatlanság, a gőg és rosszindulat és a gonosz visszatérése a földre. Ezzel az albummal felkerültek a német  DAC (Deutsche Alternative Charts)-ra. 2001-ben Alistair Kane helyett Lil'K került a gitárok mögé. Kiadtak egy maxi CD-t „O'Brother sleep” címen. 2002-ben egy másik maxi követte az „Amok”, majd megjelent a következő albumuk a „Freak Perfume”. Ezen az albumon számos olyan ma is közkedvelt sláger szerepelt mint az Amok, a Traumtänzer, a She And Her Darkness vagy a The Curse. A "Bastard" című dallal bombaként robbantak be és hetekig  szerepeltek a DAC  listáján.

2002-ben újabb tagcserék voltak, a mai napig oszlopos tag Gaun: A, mint gitáros és  Ray: X mint dobos kerültek a zenekarba. A billentyűs [Os]mium kiszállt és a helyére Kean Sanders került. 2002-ben látott napvilágot a „Panik Manifesto” EP, melyen olyan slágerek csendülnek fel, mint a „Soulstripper” vagy a „PaniK?” „.  2003-ban egy 15 számos remix album jelent meg “Dream Collector”  néven. A 2004-es koncepció albumuk, a mitológiai ihletésű „Nigredo” designját a zenekar maga tervezte. Ezen az albumon érződik a régebbi és az új hangzás testreszabott kombinációja, amely egy mélyreható utazás lelkünk legmélyére, s a  paranoia, a káosz,  a remény és a könnyek áradatát testesíti meg.  Ugyanebben az évben jelent meg a „Giftraum” című maxijuk is.

 

A Nigredo turnét később kiadták egy live CD-n „Alive” címmel, majd a „Nine in Numbers” DVD-n. Az album kedvéért egy egyhetes fotózásra mentek Izlandra. 2005-ben jelent meg mini albumuk a provokatív, megrázó, morbid képsorozattal tarkított „Menschfiend”, amely  az  az „emberi ellenség” egy  sötét apokaliptikus vízióival nagyon szépen követi a Nigredo vonalát.  Egy vírus elpusztítja az emberiséget, és  az első áldozatai a gyerekek, akik a vírus hatására dühöngő ragadozókká válnak, és terjesztik a vírust.

 

2007-ben kiadnak egy maxit „The Plague” címmel ami  ízelítőként szolgál a következő albumuk a   „Nekrolog 43” anyagából. Az album artworkjének még az előző Menschfiend-hoz képest is elborultabb, hátborzongatóbb, és sokkolóbb képi világa hűen tükrözi a sötét, melankolikus atmoszféráját. Erőteljes gitárrészek, lüktető ütemek, változatos, sejtelmes hangzás, balladák és még több zongora jellemzi.2009-ben látott napvilágot a következő album,  az „If” melynek egyik dalából a „The Wedding”-ből el is készítették első videoklipjüket, ami elég nagy sikert aratott. Az album  egy másik számából a „King of Nowhere”-ből is készült egy videoklip és megjelentettek egy maxi CD-t is.

 

A kilencedik stúdió albumukon 12 szám hallható, amely tele van érzelmi stresszel és nyugtalansággal. Kivételesen nem egy koncepció album, mindazonáltal minden egyes számnak saját története van. Az album jó kritikákat kapott mindenütt.  2011 augusztusában jelent meg legutóbbi lemezük a 21 számos „Ego:X” 4 különböző verzióban. A verziók között megtalálható a hagyományos CD, a dupla digipack,, dupla LP és egy boxset is.

 

 

 

Videoklippek:

 

The Wedding:

http://www.youtube.com/watch?v=kocctvP0Azo

 

King of Nowhere:

http://www.youtube.com/watch?v=KEPWMMNqqzc

 

A Diary of Dreams több mint egy zenekar, egy életérzés, ami elrepíti a hallgatót egy olyan álomvilágba, ahol az álom és a valóság egyesül. Arra ösztönöz, hogy felépítsük saját álomvilágukat, ahol menedéket találhatunk és azok lehetünk, amik akarunk. Különböző metaforákkal, szimbólumokkal, irodalmi eszközökkel igyekszik „titkosítani” a szöveg valódi értelmét, ami ezáltal nyitva marad a hallgató számára és mindenki a saját értelmezését szűri le belőle. Adrian elmélete szerint minden ember harmóniába születik és ahogy egyre idősebb lesz, úgy ezt elveszíti és egész életében próbálja visszaállítani. A mélyre szántó metaforikus szövegvilág, a szívbemarkoló melankolikus dallamok és a karizmatikus Adrian Hates csodálatosan szép mély énekhangja méltán varázsolja rajongótáborát. A zenekar mára már óriási nagy közkedveltségnek örvend világszerte a gótikus szcénában, rengeteget koncerteznek a világ minden táján és rajongók ezrei kísérik figyelemmel a csapat munkásságát.

 

Jelenlegi fellálása:

 

Adrian Hates
Gaun:A
D.N.S.
Torben Wendt
Flex

 

Hivatalos oldalaik:

www.diaryofdreams.de

http://www.facebook.com/officialdiaryofdreams