news

Készül az új X-Marks The Pedwalk album


Sevren Ni-Arb
sem tétlenkedik az új esztendőben; a nagy visszatérő "Inner Zone Journey" után új lemezzel jelentkezik idén az X MARKS THE PEDWALK! A twitter bejegyzés, és a kiadók oldalán megjelent infók szerint az új album a "The Sun, The Cold, and My Underwater Fear" címet kapja. (machinemusic.hu)

Douglas McCarthy szóló album

 

 

 

 

Egy fantasztikus hírrel indul a 2012-es év a Douglas McCarthy hangját kedvelő EBM és szinti-pop rajongók számára, ugyanis a nálunk is nagy sikernek örvendő Nitzer Ebb, valamint a FixmerMcCarthy projekt karizmatikus frontembere idén megjelenteti első szólóalbumát, Life Is Sucking Out The Life Of Me címen.


Itt az új AND ONE korong!

Január 13
-án jelenik meg az electronic body pop koronázatlan királyának aktuális kiadványa "Back Home" címmel. Az AND ONE ezzel az új, 7 számos maxival készíti elő a terepet a májusban megjelenő "S.T.O.P" névre keresztelt stúdiólemeznek.
Talán ez utóbbi lesz az első AND ONE kiadvány ahol Steve Naghavi, Joke Jay és Rick Schah mellett negyedikként már Nico Wieditz is hivatalosan a csapat tagja ...

Clan Of Xymox - Darkest Hour Megjelenés Májusban!


Ronny Moorings érzéki dallamokban,misztikus hangzásban és megigéző ritmusokban kiélt szenvedélye erőtejesebb, mint valaha.  Melankólia, energia és elhatározottság jellemzi az új albumot, ami a "Darkest Hour"
címet viseli és olyan számok kaptak rajta helyet, melyek mint a "My Reality" vagy a hipnotikus hatású club sláger "Delete" egytől egyig megállják majd a helyüket a táncparketten.
Azon túl pedig lebilincselő élményt nyújtanak majd az első osztályú Gothic Himnuszok is, mint a "Dream Of Fools" vagy a lélegzetelállító "Wake Up My Darling".
A lemez meg van koronázva, - ahogy megszokhattuk, Ronny eltéveszthetetlen hangjával, ami ezúttal is szükséges sötét szenvedéllyel járja át a Dark Wave elégiákat.
Lenyűgöző 30 év telt el a CLAN OF XYMOX megalapítása óta - egy időszak, ami visszaköszön az új lemezen: 10 modern Dark Wave klasszikus áll készen arra,
hogy a zene sötét oldala magába fogadja.
A lemez május 20-án, Ronny Moorings születésnapján jelenik meg. A magyar közönség tehát az elsők között élheti át a „Darkest Hour" éjszakának való dinamikáját!


Új lemez a SKINNY PUPPY side projekttől


A legendás SKINNY PUPPY frontembere még 2001-ben elindította OHGR nevű saját projektjét, melyet Mark Walk-al közösen alkotott. Nivek Ogre (Kevin Ogilvie) neve már egybeforrt a sötét elektronikával, és ezt a szólóprojekt eddig kiadott 3 nagylemeze is hűen tükrözi. Részletek: machinemusic.hu

Új MIAB lemez


A "Revelations" január 20-án jelenik meg Európában a Dreamweb Music kiadásában, az Államokban pedig január 24-én a Metropolis Records-tól. A lemezt március 9-én egy újabb kiadvány követi "revelations club.mixes" címmel, mely egy 5 számos maxi lesz.

Célpont 100.3


Örömteli hír, hogy a szcéna zenéi immár az éterben is terjednek!
Műsor minden csütörtökön 22.00 - 23.00 óra között a LÁNCHÍD RÁDIÓN.

Die Krupps

Új mini-albummal jelentkezett a Die Krupps!

"Als wären wir für immer" címmel jelentette meg mini-albumát december 3-án
a német indusztriál-rock-legenda, a Die Krupps.
A - remixekkel együtt - 8-számos korong az együttes első új anyaga 1997 óta.
A lemezzel ismét új partok felé törnek, anélkül, hogy megtagadnák
a gyökereiket, vagy eltávolodnának egyedi hangzásviláguktól.
A rajongóknak nincs hát mitől tartaniuk, a 2010-es Die Krupps
még mindig 100%-ig Die Krupps!

Tracklista:

[01] Beyond
[02] The Chameleon Man
[03] Die Macht
[04] Dr. Mabuse
[05] Als wären wir für immer
[06] Beyond (Unheilig Remix)
[07] Chameleon Man (Vigilante Remix)
[08] Dr. Mabuse (Memphis Remix)

További infok az együttes saját honlapján:

www.diekrupps.de


Letölthető De/Vision szám


A rendkívül sikeres idei év zárásaként, megköszönve a támogatást a rajongóknak és a barátoknak, a DE/VISION ingyenesen letölthetővé tett egy eddig ki nem adott számot a www.depechemode.de oldalon. Az "Easy to love me" című új DE/VISION szám a zenekar saját kiadójánál a Popgefahr Records-nál készült, mely a legutolsó albumot a "Popgefahr"-t is jegyzi. Letöltéshez klikk ide ...
BELÉPÉS

Regisztráció

REGISZTRÁCIÓ
BelépésFőoldal

klinik_plakat webKedves közönség! Íme az INDUSTRIAL BOOOM REBOOT végleges programja:

ibrnagy

Mint a flyeren láthatjátok igen gazdag és változatos programot sikerült összehoznunk, ráadásul a zenekarok legtöbbje még soha nem járt nálunk. Így továbbra - is hűen önmagunkhoz – olyan zenekarokat próbálunk becserkészni, akik eddig még nem tették tiszteletüket a magyar publikum előtt. Természetesen van aki már megfordult nálunk, van igazi galaktikus és van hazai fellépő is, így támogatva a honi szcénát. Van akit a közelmúltban egyeztetési problémák miatt nem tudtunk elhozni, de most bepótoljuk. Sajnos vannak kiszemeltek akiket nem sikerült leszervezni: a Die Krupps lemezfelvételei, a DAF nyaralás miatt marad távol. A pénteki nap zárásaként Eskil (Covenant) is megtisztel bennünket egy dj szett erejéig… Tehát, lesz mit nézni!

A három napos Industrial Booom fesztivál – amely második alkalommal  kerül megrendezésre - ezzel a felhozatallal méltán illeszkedik az utánunk egy hónapra következő WGT, vagy a nyár közepi Amphi fesztivál alkotta sorba. Nem titkolt célunk, hogy e hagyományos fesztiválok közé verekedjük magunkat, elismerést és rangot vívjunk ki, hogy az Industrial Booomot a WGT-vel és az Amphival együtt emlegessék. Rengeteg munka vár még ránk, de talán jó irányba haladunk!

Azonban ehhez szükségünk van Rátok, kedves PUBLIKUM! Lehet egy fesztivál jól szervezett, a zenekarok kedvelhetnek bennünket, de mégsem lehet sikeres, ha nincs elég látogató. Éppen ezért szeretnénk a külhoni promóció erősítésével sok külföldit is idecsábítani. Ehhez Ti is kelletek, hogy ismerőseiteken keresztül minél többen értesüljenek – a határokon túl is - az eseményről.

Titeket pedig, Kedves Magyar Rajongók, a felhozatal mellett a jegyárakkal próbálunk meggyőzni! Az árainkat nézve láthatjátok, hogy igazán kedvezményesek, mondhatni barátiak. Sőt! Kérünk Benneteket tehát jöjjetek minél többen, így támogatva, hogy az Industral Booom a nézőszámot tekintve is méltó legyen a nagyok közé emelkedni.

A három napért, 18 fellépőért 11 ezer Forintot kérünk. Ez kb. 36 Euro! Azaz napi 12!

Egy ilyen ár csak szponzorok segítségével kivitelezhető. Szerencsések vagyunk, hogy olyan támogatók állnak mellettünk, akik fontosnak tartják a rendezvény dotálását, és minden jegyre költött Forintotok mellé még egyet hozzátesznek. Köszönet érte!

(Összehasonlításul:  WGT 4 nap 80 Euro, Amphi 2 nap 62 Euro.)

Tehát szeretettel Várunk mindenkit 2012. április 27-28-29-én az Industrial Booom Rebooton a Barba Negra Music Clubban!

Black Head Team

Facebook event

DAY 1:

SA 42

A belga SIGNAL AOUT 42 történetét két nagy szakaszra oszthatjuk. Az alakulással kezdődő első időszak elején még csak egyszerűen SIGNAL-nak elnevezett együttest iskolatársak hívták életre. Az 1981-től Jacky Meurisse, Damien és Luc Vandamme alkotta trió kisebb fellépések sora után nevezte át a végleges SIGNAL AOUT 42 névre a projektet. A kezdetektől fogva Meurisse volt a fő mozgatórugó, a két Vandamme a „kreatív ötletekért” voltak felelősek. A három alapító mellett még néhányan megfordultak a projekt stúdió és koncerttevékenysége során a SIGNAL AOUT 42 portáján (pl. Jean Luc Szekanecz, Bruno Van Garsse), de az együttes történetét, alkotásait átnézve egyértelműen látszik, hogy valójában az lassanként Meurisse játszóterévé vált. Az 1986-ban megjelent "Pleasure And Crime" és "Girls Of Vlaanderen" 12”-es kiadványok után a Play It Again Sam kiadó berkein belül működő LD Records adta ki a korszak további lemezeit, így az első – "Pro Patria" című – albumot is.

Bővebben »


VOMITO NEGRO

A VOMITO NEGRO zenei tevékenységének kezdete egészen 1983-ig nyúlik vissza. Az évek során neve egybeforrt a kompromisszummentes hangzással, mely összekapcsolja az erőt az érzelemmel, az EBM-et a víziókkal. A vomito negro - azaz a latin (portugál/spanyol) "fekete hányadék" - a sárgaláz azon utolsó fázisa mikor a belek szétesnek, és végül a beteg meghal ... Hátborzongató? A vomito negro valóban az emberi lét egyik árnyoldala mint betegség, de valójában ott a vágy megbirkózni, megérteni az életet - és ezáltal a halált is. A VOMITO NEGRO komor szarkazmussal kezeli ezt a témát, de a felszín alatt utat enged a megváltásnak, a szenvedélynek és a tisztulásnak. A kezdetektől fogva a VOMITO NEGRO egyik pillére volt a minőség. A zenekar sohasem állt meg egy bizonyos hangzásnál, követte a nyolcvanas évekbeli szokást azzal hogy minden kiadványuk más- és más volt. A hangzást és a változásokat, valamint a fejlődést végig lehet kísérni az 1985-ös "Vomito Negro" című debütáló lemeztől, akár az 1992-es "Wake Up"-ig is. A fellépések fontos eleme a képi megjelenés is, így lesz teljes az élmény a hallgatónak.

Bővebben »

A SPLIT SECOND

Ha egyetlen előadót kellene megemlítenem a new beat stílus kapcsán, akkor gondolkodás nélkül a belga A Split-Second mellé tenném
le a voksomat. Marc Heyndrickx (választott művésznév: Marc Ickx), Peter Bonne (művésznév: Chrismar Chayell) 1985-ben
iskolatársakként alapították az A Split-Second-ot. 1986-ban már demofelvételeket küldtek ki különböző kiadóknak és az Antler Records-szal
villámgyorsan megállapodás is született.
Már az első - Flesh - névre hallgató 12"-es maxi bombaként robbant a new wave színtéren, hiszen - ma már klasszikusnak mondható
- szerzemények találhatóak rajta: a 100%-os EBM „sláger" On Command és Bodycheck, a new beat himnusz Flesh.

Bővebben »


SUICIDE COMMANDO

Ha mást nem is, Johan Van Roy kitartását, állhatatosságát még a legádázabb kritikusai is elismerik, hiszen mindenképpen díjazandó, hogy az 1986-ban induló belga projekt mintegy 8 évnyi zenélés után tudta megjelentetni meg az első önálló albumát CD-n. Az Off Beat által 1994-ben kiadott Critical Stage album előtt a Suicide Commando „csak" kazettákat jelentetett meg szerzői kiadásban (pl. 1992-ben a Black Flowers albumot) vagy éppen a legendás ZNS Tapes kiadó révén (pl. 1988-ban a Suicide Commando, 1989-ben a This Is Hate albumok). A korai évekre a „zajos", ipari minimál EBM volt a jellemző. Ha a kortárs Klinik zenéjét úgy próbáljuk leírni, hogy rozsdamentes orvosi acélból készült eszközökkel, sebészeti pontossággal illesztett minimál electro; akkor a Suicide Commando (vagy éppen a pályatárs Stin Scatzor) az ócskavasakból összerakott, első látásra rendezett, de valójában kaotikus minimál industrial. 1995-ben megjelent a Stored Images album, melyen - a mai napig egyik legnépszerűbb SC track - See You In Hell is megtalálható.

Bővebben »DAY 2:

BLITZMASCHINE

EBM a középosztálynak, a hétköznapokért! A BLITZMASCHINE 2009-ben alakult, miután a pénzügyi tranzakciók nem megfelelően teljesültek. A többé-kevésbé nem biztonságos rizikos befektetések Észak-és Közép-Amerikában, önkéntes távozásra szólították fel őket a tőkepiac színpadáról, amelyet felváltottak a világot jelentő deszkák. Együtt hódoltak az új szenvedélynek, ami nem más: mint az elektronikus zene!

2011: A debütáló album, a "Faustrecht": megjelenés az INDUSTRIAL BOOOM előtt
CD Album: "Faustrecht" 14 szám
CD Single: 4 szám + videó hozzá 2011. februári megjelenés

TAGOK:       

Holger:
Németországban született, katolikus bentlakásos iskolában Dél-Németországban tanult. Mindig is kedvelte az elektronikus zenét és a hangokat melyek a Kraftwerk óta megváltoztatták a német polgárság életét. Ma szabadúszó bróker és telefonos lelkipásztor (Németország szerte). Ő kezeli a mikrofont és Ő a zenekar frontembere

Matze:
Németországban született, különböző alap-, reál-, és felsőbb iskolákban végzett. Sokat foglalkozott több tevékenység mellett a tőkepiaccal, pénzügyi befektetésekkel. Ma szabadúszó és tanácsadóként dolgozik, pénzügyi technikai kérdések terén. Szintetizátor-programozó, billentyűs hangszereken játszik.

Tények: A BLITZMACHINE felrázza a táncparkettet! Olyan eredeti ez a klasszikus felállás, hogy már a DAF is ezt használta. Ehhez még hozzárakunk egy kis eredeti német újhullámot meg egy kis zúzos elektronikus old school  EBM iskolát, mindezt meghintve egy kis broker- net felfogással és máris kész a BLITZMASCHINE. Hallgatható jó zenét fabrikáltak a fiúk és nagy kedvencekké válhatnak, ha komolyan gondolják a kalandozást az indusztriál piacon az értéktőzsde helyett.

Fogadjátok Őket nagy szeretettel a Berlin calling napon az INDUSTRIÁL BOOOM-on.

Bővebben »


DER PRAGER HANDGRIFF

Az INDUSTRIAL BOOOM! Fesztivál alap-koncepciója az volt, hogy az elektronikus zenék szülőföldjéről, azaz az Egyesült Királyságból, és Nyugat-Európából elhozzuk Magyarországra a műfaj jeles képviselőit - régieket és újakat egyaránt -, és az előadók - nemzetük szerint egy-egy napra besorolva - megmutathassák tudásuk legjavát. Magyarországra a popzene elsősorban német közvetítéssel jutott el, és ez igaz az alternatív vonalra is. A szintetizátorokra, szekvencerekre épülő zajkeltésben egyébként is élen jártak a német nép fiai - gondoljunk csak a műfaj keresztapáira, a Kraftwerk-re. Az ő hatásukra aztán Angliából indult el az a mindent elsöprő szinti-pop hullám, mely a máig kultikus, és folyton újraéledő zenekarokat - Ultravox, OMD, The Human League, Depeche Mode - kitermelte, de Németország mindig is az elektronikus zenék bölcsője maradt. Ezért is kapták meg a március 25-i napot a német elektro-harcosok. Közülük is, most először lép fel Magyarországon a Prager Handgriff legénysége. A formációt 1990-ben hívta életre Stefan Schäfer és Volker Rathmann, a Ruhr-vidék egyik városában, Witten-ben. Stefan az ének mellett az elektronikus-dobokat püföli, míg Volker a billentyűkért, és a programozásért felel.

Bővebben »

LIGHTS OF EUPHORIA

A LIGHTS OF EUPHORIA Torben Schmidt (Infacted Recordings, Aqualite, Xylon, Noise Control) számtalan projektjének egyike, mely Violent World című EP-jét a dán Hard Records gondozásában adta ki 1993-ban. Ezen az EP-n jelent meg első alkalommal Subjection című dal, melynek zenéjét testvére - Boris Schmidt - szerezte és Claus Larsen vokáljával lett később népszerű.
Kisebb szünet után a Zoth Ommog kiadó által kiadott első albumon - Brainstorm - viszontláthattuk az EP szinte összes dalát, kiegészülve további kollaborációban - pl. Zip Campisi (Bigod 20), Birmingham 6, Digital Factor - készült dalokkal. Az album jól példázza, hogy Torben Schmidt a teljes elektronikus színteret „bejátszotta" már akkor, hiszen ipari témáktól kezdve (pl. a már említett Subjection), a lágyabb electro-n keresztül (pl. Misery), a technoig (pl. Give Me You) sokféle stílus felfedezhető a nagylemezen. Jimmy Machon (Godheads) is ezen a lemezen debütált és később az együttes teljes jogú tagja, vokalistája lett.

Bővebben »

ARMAGEDDON DILDOS

Az Armageddon Dildos esetében olyan érdekes helyzet állt elő a 90-es években, hogy hazánkban szinte ugyanolyan népszerű volt, mint tőlünk nyugatabbra. Ez azért nagy szó, mert akkoriban nagyon kevés külső „inger" jutott el az alternatív elektronikus zenét kedvelő magyar fülekhez. A 80-as évek végén Uwe Kanka és Dirk Krause által alapított együttes Never Mind klipje látható volt a Magyar Televízióban, az Armageddon Dildos 4 alkalommal (1991, 1992, 1994 és 1995) is fellépett a Petőfi Csarnokban önálló koncert, vagy fesztivál keretében.

Bővebben »DAY 3:

MONOLITH

Jól kiszámított kivégzés." Erre számíthatunk - aztán senki ne panaszkodjon, hogy nem szóltunk. Sőt, már maga Eric van Wonterghem is ráirányítja figyelmünket a lehetséges veszélyekre az Execution (15 Seconds) című szám samplingjében. A Klinik, a Sonar, az ABC és az Insekt után, az Absolute Body Control mellett ezt el is várjuk tőle. Van Wonterghem 1981 óta tevékenykedik az EBM/indusztriális szcénében, mikoris beszállt az Absolute Body Control-ba. Ez volt Dirk Ivens-szel az első munkakapcsolat. Később ugyancsak Ivens-szel a Klinik egyik alapítója lett, majd Mario Vaerewijck-kal (Vomito Negro) létrehozta az Insektet. Újabban csatlakozott Detune-X-hez. A minimál-hangzást hideg zörejek, lecsupaszított szőnyegek, valamint kemény, táncolható ritmusok adják, amelyeket ritkábban és takarékosan színez samplingekkel. Amit szeretünk Wonterghem muzsikájában - s amiért kedveljük az elektronikus indusztriált egyáltalában - az az, hogy a régi kísérletező kedvet nem veszítette el, még ma is úgy hat a dolog, mint a nyolcvanas években: nem előre gyártott hangokból összeállított sampling-hangzás, hanem otthon összebarkácsolt gépekkel, a lakásban berendezett stúdióban készült zúzás. Egyszóval őszinte és öncélú. A belga zenész és producer 1997-ben kezdte szóló-projektjét. Korábbi zenekarjai szikárságát és EBM-es hangzását, kísérletező kedvét megőrizve a dark ambient rémálom-szerű hangulatait ötvözi a seggrázós ritmikával, illetve a nyolcvanas évek hangulatát visszaidéző analóg cucokkal. De ne várjunk semmiféle retro-fílinget. A legmodernebb és legridegebb technika miatt fagy belénk a vér, hogy az ütemes pulzálásra elinduló lábunk és fejünk újra megindítsa vérkeringésünket. Mellesleg úgy tűnik, a belga EBM világa belterjes lehet, mert Wonterghem az ugyanaznap föllépő Dirk Ivens (Klinik) nővérét, Hilde Ivens-t vette feleségül, aki számos trackben elbűvöl hideg hangjával és live VJ-mixeivel.

Bővebben »


MARLOW

A világszerte híres kult-csapat, a Depeche Mode környezetéből már majdnem mindenki járt Magyarországon, aki számít. Maga, az anyazenekar nem kevesebb, mint kilencszer tette tiszteletét nálunk, 1985 és 2010 között. Szóló-babérokra is törő frontemberük, Dave Gahan 2003-ban koncertezett a Sportarénában. Andy Fletcher pedig, önjelölt DJ-ként pörgette a korongokat - két alkalommal is - magyar rajongóinak. Az ex-tagok közül Vince Clarke az Erasure kötelékében adott legendás koncertet 1992-ben a Kisstadion falai között, majd 1997-ben ismét felléptek nálunk, a Petőfi Csarnokban. Alan Wilder tavaly kétszer is járt Budapesten, Recoil projektjét népszerűsítendő. A Mute Records igazgatóját, Daniel Miller-t is vendégül láttuk már, és az ő elsőként leszerződtetett művésze - akinek elő-zenekaraként a Depeche Mode is felfedeződött -, Fad Gadget is bemutathatta Budapesten legendás színpadi performanszát. Akkor még nem tudhattuk, hogy alig egy évvel később már nem lesz az élők sorában...
A kör szinte teljesnek mondható. Van itt azonban valaki, akit az igényesebb Depeche Mode biográfiák egytől-egyig megemlítenek, valamint a Vince Clarke munkásságát komolyabban követők is jól ismernek - mégsem tud a létezéséről mindenki. Ez a figura nem más, mint a március 26-án hazánkba látogató Robert Marlow.

Bővebben »

Az Industrial Booom! Fesztivál egyik "elsőbálozója", Robert Marlow, aki most lép fel először Magyarországon, egy kedves video-üzenetet küldött magyar rajongóinak, és minden fesztivál-látogatónak.

A művész hamarosan (várhatóan nyáron) megjelenő "The Future" c. albumáról is játszik majd felvételeket - nálunk elsőként -, és persze korábbi klasszikusait is előveszi "tettestársával", Gary Durant-tal.

Jelen sorok szerzője hallott már Marlow koncert-felvételt, és bizton állíthatja, remek szinti-pop bulira van kilátás!

Marlow tehát az Industrial Booom!-on, március 26-án, a Dürer Kertben!

© JJanurik

KLOQ és DOUGLAS McCARTHY

KLOQ és Douglas McCarthy egy színpadon az INDUSTRIAL BOOOM!-on Az idén új anyaggal jelentkezik a Chelmsford-i illetőségű, és - ezen a néven - 2003 óta teljes értékűen aktív KLOQ, mely nem más, mint Oz Morsley, ex-Empirion tag elektro-experimentál formációja. A remek hír mellé rögtön jön egy másik, hogy a fiúk ebben az évben Magyarországon lépnek fel elsőként, az INDUSTRIAL BOOM! Névre keresztel 3-napos fesztiválon. Teszik ezt egy rangos vendég-művésszel kiegészülve, aki nem más, mint „földijük”, Douglas McCarthy a hazánkban is kultusz-státusznak örvendő Nitzer Ebb, valamint a Fixmer/McCarthy frontembere.
A KLOQ és McCarthy között még az Empirion idejében szövődött barátság - az egyik tag (Bob) és Douglas ugyanis a ’80-as években old-school deszkás-haverok voltak. Ennek kapcsán Douglas pár alkalommal fel is lépett az Empirion-nal, és közreműködött a „What You Are” című - már KLOQ néven jegyzett - tracken. (Ez a szám 2001-ben jelent meg egy 12”-es maxin.) A jó kapcsolat megmaradt, így McCarthy három számukhoz is kölcsönözte a hangját, ezek a 2008-as KLOQ albumon („Move Forward”) található „You Never Know” és „I Never Said”, valamint a 2007-ben önálló maxin is megjelent „We’re Just Physical”.  [We’re Just Physical - 2007]

A KLOQ tavaly Karácsony után tehát ismét stúdióba vonult, melynek eredményeként hamarosan új albummal örvendeztetik meg a rajongóikat. Már nagyon készülnek a budapesti fellépésükre, melynek saját blogjukon is hangot adtak:
Egy különleges vendéggel egészülünk ki márciusban Budapesten, ami hatalmas buli lesz! Még soha nem jártunk Magyarországon, ez lesz az első alkalom, hogy itt játszunk! Micsoda nagyszerű hely az idei év első show-jára! Reméljük, találunk itt pár új barátot, és a régiekkel is összefutunk! Addig is, üdv! KLOQ

Nincs más hátra (csak előre), mint bebiztosítani a jegyeiteket a 2011-es év egyik legzúzósabb elektro-fesztjére! KLOQ feat Douglas McCarthy - tele izgalmas meglepetésekkel! - március 26-án Budapesten!

Bővebben »


THE KLINIK

Marc Verhaeghen 1982 környékén hozta létre a mai napig az electro industrial/EBM egyik legfőbb alapvetését a Kliniket. A zenekarnak számos tagja volt köztük a legendás Eric van Wonterghem (Monolith, Absolute Body Control, Insekt, Klinik, Sonar), de a legnagyobb sikereiket duóként (Marc Verhaeghen és Dirk Ivens) érték el. Lázálomba illő külsőségek, hosszú fekete bőrkabátok, múmiaszerű véres gézkötések ... mintha Cronenberg perverz celluloid álmai keverednének Kafka embertelen látomásaival. Mindez mágikusan monoton, táncra késztető analóg elektronikával, a dobgépek sebészi pontosságával és Dirk Ivens minimalista, kegyetlen vokáljaival. Az  első két lemezen („Melting Close", „Sabotage" 1985) érezhető, hogy a zenekar tudatosan követi a sheffieldi industrial máig mérvadó vonulatát. TR dobgépek, nyers analóg basszusok, a háttérben kavargó analóg effektekkel torzított ének, pszichedelikus zajok, időn és érzékelésen túli atmoszférák és a jellegzetes már-már a tibeti rituálék hangzását megidéző fúvósok uralják meg az elménket. A zenekar tagjai itt még inkább kívülállók. Csak megfigyelik a betegeket és a torzulásokat, majd a vizitek során kinyert tapasztalataikat, megérzéseiket gyűrött, pecsétes kórlapokon a haldoklók ágyára teszik.

Bővebben »


GROUPE T

A banda 2001-ben alakult inkább a szükség, mint a művészet eszmei céljaiért, hogy zenei teremtésként ellenzék legyen a politikai erőtlenségekkel szemben. A project, habár a CD krízis elején kezdte pályafutását, egy kicsi de motivált csoport erős támogatásával túlélőnek bizonyult. A banda úgy döntött, hogy zenéjüket az interneten keresztül fogják terjeszteni, így ingyenesen elérhetővé tették dalaikat - a zenei világ kis forradalmáraiként folytatták a munkát. Az interneten történő terjesztés hatékonynak bizonyult: az Electronic Warfare című számot több mint 100-ezren töltötték le a megjelenés napján! A banda büszke lehet arra, hogy olyan országokban is hódíthatott, ahova CD-ik nem juthattak volna el. A GROUPE. T profilja tehát, hogy zenéjük szabadon, támogatók folyamatosan növekvő hálózatán keresztül terjed szét!

A project "electro-com" politikai háttere homályos baloldali, jellemzője „extrém zene extrém embereknek", de a tagok is vallják, hogy a zene és a politika két különböző terület: „Amikor zenélek, nem politizálok. A politika egy komoly dolog. De arra se számítsatok, hogy a GROUPE. T-vel foglalkozom majd, mikor forradalom lesz! Ugyanakkor egy dal megírása sem lehet egy politikai szöveg- úgy olyan unalmas lenne! Egy zenei alkotást nem szabad korlátok közé szorítanunk! Ha egy konkrét hátteret és világot használok a zenénkben, az azért van, mert inspirálónak találom azt. Szeretem azt hinni, hogy a zene elkötelezettségem mellékterméke." - mondja Thierry egy interjú során.

A banda akcióra kész: az elmúlt időben élő show-ján dolgozott, ami eddig sosem publikált dalokat foglal magába. „Most ez az egyetlen célunk és minden energiánkat a zenébe fektetjük" - ígéri Thierry. A banda jelenleg 6 interaktív album büszke tulajdonosa, melyeknek a hangulatvilága igen változatos. Felesleges is arról beszélni, hogy mi található a srácokról, a GROUPE. T munkája ingyen van, ha szeretnéd kicsit jobban megismerni csak letöltened és hallgatnod kell őket!

Ingyenesen elérhető: http://www.myspace.com/groupe-t

Groupe -T Discography

I- 2002
II - 2004
Fraction Disco 2006
III - 2007
De Oppresso Liber 2008
Electronic Warfare 2008
Live at Messes Synthetiques 2009

Bővebben »
„Ilyen zenét csinálna a Kraftwerk, ha most kezdené!” gondoltam 1996-97 körül, amikor meghallgattam a Covenant Sequencer című albumát.

A Clas Nachmanson, Eskil Simonsson és Joakim Montelius alkotta trió egyértelműen a Kraftwerk, vagy például a Lassigue Bendthaus irányából közelített meg az alternatív elektronikus zenei színteret: kristálytiszta dallamok, steril hangulatba ágyazva, minimális vagy torzítás nélküli vokál.


1992-ben jelent meg első daluk – The Replicant - a Memento Materia válogatáslemezén, ami egyúttal a kiadóhoz történő csatlakozást is jelentette. A Dream Of A Cryotank és a Sequencer albumok a svéd kiadó gondozásában jelent meg.
Érdekességként megemlíthető, hogy a Sequencer album első nyomása után vették csak észre, hogy a lemezek hibásak, ezért került a boltokba, polcokra a Sequncer Beta című album is, mely „kárpótlásként” plusz dalként a Luminal-t is tartalmazza.

A trance, techno stílusjegyek úgy jelentek meg ekkor a dalaikban, hogy az még az elfogult EBM arcoknak – mint én – is elfogadható volt.

Elég meghallgatni mondjuk az Edge Of Dawn-t a bemutatkozó albumukról. Az albumaikra jellemző, hogy szinte mindegyiken van könnyen emészthető „megasláger”, melyek nagyobb publicitást kaptak (mondjuk EP-ként, vagy kislemezként is kiadták őket), szélesebb réteghez jutottak el (Stalker, Theremin, Go Film, Dead Stars, Call The Ships To Port); miközben az albumok a legtöbb esetben kevésbé lettek sikeresek, pedig „érdekesebb”, változatosabb dalokat is tartalmaztak.

Az 1998-ban megjelent Europa albummal az USA-ba is „betörtek”, amit nagymértékben segített az, hogy innentől a Metropolis kiadó jelentette meg lemezeiket a tengerentúlon. Az európai előretörést pedig az Off Beat „romjain” megalapított Dependent Records biztosította, amit egyébként pont Eskil Simonsson, Johan van Roy (Suicide Commando), Bryan Erickson (Velvet Acid Christ), Ronan Harris (VNV Nation) és Stefan Herwig (az Off Beat korábbi vezetője) hozott létre.

Az új kiadó nagy lendülete koncertturnét és koncertlemezt (Synergy: Live In Europe) jelentett, illetve még ugyanebben az évben – 2000 – jelent meg a United States Of Mind album, amit már – bár a Covenant rajongók minden bizonnyal tiltakozni fognak – a future-pop hullám meglovagolása (vagy éppen elindítása?) jellemez. Eskil egyedi hangja, sajátos énekstílusa egyre nagyobb szerepet kap a következő albumokon (Northern Light, Skyshaper), ugyanakkor a kiadók közötti vándorlás a háttérben zajló üzleti folyamatok körüli problémákat jelzik. A 2007-ben megjelenő In Transit koncertkiadványon a korábbi híreket is megerősítették, miszerint Clas Nachmanson azért nem tartott az együttessel a turnén, mert kilép az együttesből. A koncerturnén a Haujobb, Architect és sok más projekt „gazdája” Daniel Myer helyettesítette, később pedig azt is bejelentették, hogy Myer a Covenant teljes jogú tagjává lépett elő.

A csatlakozás visszhangja teljes mértékben pozitív volt, mindenki kíváncsian várta, várja; hogy a következő Covenant kiadványokon hogy függ működni az eddigi Covenant stílus és Myer stúdióvarázslatának ötvözete.

2010-ben a Necro Facitility-vel közösen „elkövetett” Lightbringer volt 4 év után az első új stúdiókiadvány, mely egyben a „Modern Ruin” felvezetője is.

A Covenant kétségkívül azon kevés zenekar közé tartozik, melyek saját stílusjegyeit egyértelművé téve, megtartva; képesek voltak folyamatos fejlődést produkálni hosszú éveken keresztül. Hatásuk, jelentőségük a táncolhatóbb, könnyen befogadhatóbb elektronikus zenék dimenziójában elvitathatatlan.

A Black Head Agency szervezésében 2011. február 19-én a budapesti Szikra Cool Tour House színpadán személyesen is meggyőződhetünk, hogy Daniel Myer segítségével új lendületet kapott-e a Covenant!

Albumok:

  •  Dreams Of A Cryotank (1994)
  •  Sequencer (1996)
  •  Sequencer Beta (1996)
  •  Europa (1998)
  •  Synergy: Live In Europe (2000)
  •  United States Of Mind (2000)
  •  Northern Light (2002)
  •  Skyshaper (2006)
  •  In Transit (2007)

Hivatalos honlap: http://www.covenant.se
Részletes diszkográfia: http://www.discogs.com/artist/Covenant
                                                           Forrás: Alan The Wild


DeVision2flyer

A németországi Darmstandból származó DE/VISION 1988-ban kezdte zenei pályafutását. Az eredeti 4 tagos felállás először 1991-ben Stefan Blender, majd 2000 szeptemberében Markus Ganßert zeneszerző tagok kilépésével 2 tagra csökkent. Mára Steffen Keth énekes, zeneszerző és Thomas Adam szövegíró, szintetizátoros alakítják az együttest. Stílusát tekintve a DE/VISION zenéje leginkább a synth/progresszív pop kategóriába sorolható, de hallhatóan nem vetik meg a techno, trance, hip-hop, rock, vagy a többi úgymond "divatos" stílusirányzatot sem. A DE/VISION zenei kiadványai egytől egyig eredetiek, a dalok majdnem kizárólag angol nyelven írt szövegei melankolikusak, időtállóak.

Az első toplistás sikerek a harmadik, "Fairyland" című nagylemezzel kezdődtek, de az átütő siker csak 1997-ben a "Wea Records" nagy kiadóhoz való átigazolással együtt érkezett meg. A "Monosex" lemez 11 slágergyanús dala még a nem kimondottan DE/VISION rajongókat is lenyűgözte. Tíz sikeresnek mondható év slágerei jelentek meg 1998 végén a "Zehn" (88-98) válogatás lemezen. A zenekar ezzel is ünnepelte 10 éves fennállását 1998. november 17-én. Az ezt követő telt házas koncertsorozat után Georg Kaleve producer közreműködésével elkészült a következő nagylemez, a "Void" 1999 őszén. A lemez és a két kiemelt maxi: a "Foreigner" és a "Freedom" folytatta a DE/VISION útmutató munkásságát a modern elektronikus zenében. A 2000 májusában kezdődő turné után szeptember 30-án Markus kilépett a DE/VISION-ből.

 

Még ez év őszén született meg a "Green Court Featuring DE/VISION Project", ami inkább nevezhető tánczenei kísérletezésnek. A Project (Marc Dawn német DJ/producer és Steffen ének) kiadott két toplistás maxit: "Shining" és "Take (my breath away)" címmel, ám ez a felállás azóta is szünetel.

A 2001-es év változást hozott az együttes életében, ismét kiadót váltottak (Drakkar Entertainment/BMG) és Berlinbe költöztek, ahol felvették a soron következő albumot, melynek nem meglepő módon "Two" (Kettő) nevet adták. A 2001. októberi megjelenést megint egy hosszabb turné követte. 2002-ben az együttes tagjai stúdióba vonultak, elkészült a "Devolution" c. lemez. A 2003 januárjában megjelent új nagylemez és az ezt követő maxi CD, a "Drifting Sideways" az együttes új zenei arculatát mutatta be. A "Devolution Tour Live 2003" lemezt a turné Lipcsei és berlini állomásain rögzítették a 15 éves jubileum alkalmából.

2004 tavaszán fejeződtek be a soron következő stúdió album, a "6 Feet Underground" munkálatai. E lemez toplistás szereplésében és szakmai/rajongói elismerésben a "Monosex" óta a legsikeresebbnek nevezhető. Szintén 2004-ben jelent meg egy remix, ami a Telekommander producer csapat közremuködésével készült az In Strict Confidence "7 Lives" című dalából. 2004 tartogatott még egy DE/VISION-höz köthető projektet, a közismert DJ, Marc van Linden, valamint Steffen (ének) és Thomas (szöveg) közös munkájának gyümölcse a "Real Thing" címu szerzemény, ami sajnálatos módon csak limitált bakelit lemezeken és egy "Dreamdance" válogatás CD-én jelent meg.

Az ezt követő DE/VISION lemez 2006. január 27-én jelent meg a "Subkutan" címmel. A melankolikus, lassú hangvételű lemez 10 év után újra német nyelvű dalt is tartalmaz ("In Dir"). A megjelenése első hetében a német lemezlista 50. helyén debütáló lemezt a "The End" maxi vezeti fel, és ismét egy turné követi.
2006 nyarán jelenik meg egy "Schattenreich" című zenei válogatás, melyen - az eredetileg a "Subkutan" lemezhez készült - "Breathless" című DE/VISION szerzemény került fel. Ez az év egy dupla "Best Of" lemezzel is szolgál, melyen új dalként szerepel a "Love Will Find A Way". Ez a szám volt az első mely készítésénél az Arne Schumann és Josef Bach producerpáros tevékenyebben részt vett a munkában. A közös munka újabb lendületet adott a csapatnak, mely a 2007 augusztusában megjelenő "Noob" című albummal folytatódott.

 

A zenekar saját kiadójától 2010 márciusában megjelent "Popgefahr" albumon jól érezhető a felfrissülés - vagy épp a visszatérés. Az eddig szkeptikus rajongók is elismeréssel nyilatkoztak a lemez hangzását illetően: a "Popgefahr" az utóbbi évek egyik legjobban sikerült DE/VISION lemeze!

Forrás: http://www.de-vision.hu - FOREIGNER
Web: http://www.devision-music.de
Ingyen letölthető zene: DE/VISION – Easy to love me


A zenekar baráti felkéréseknek, meghívásoknak eleget téve már párszor ellátogatott hazánkba egy-egy DJ set, illetve release party erejéig, ám igazi élő DE/VISION koncertre mindeddig nem került sor. Épp ezért lesz különleges a 2011-es év, ugyanis február 19-én a budapesti Szikra Cool Tour House színpadán (a Black Head Agency szervezésében) először lép fel a zenekar!

Forrás: machinemusic

BlackNC_2flyerA 2010. Év Legnagyobb Indusztriál  Eseménye!

Front Line Assembly és Leæther Strip - e nevek hallatán már akkor is felkapják a fejüket az elektronikus zenék hazai hívei, ha a két EBM legenda külön-külön koncertezik nálunk. Most egy este leforgása alatt egy ugyanazon színpadon láthatjuk őket, ahogy minden bizonnyal erőtől duzzadó programmal döngölik bele a közönséget a budapesti Diesel Club táncparkettjébe!
Előttük még egy fiatal osztrák techno-csapat, a future-popot, progresszív trance-t, és cyberpunkot ötvöző mind.in.a.box melegíti be az elektro-fanokat. Egy szó, mint száz - egy igazi techno-orgiára van kilátás október 16-án!

 

Az est két főszereplője közül a Front Line Assembly legénysége nemrégiben már tiszteletét tette Budapesten: 2007. júliusában léptek fel a Petőfi Csarnokban. A koncertet mind a rajongók, mind a zenekar megőrizte jó emlékezetében. Talán ennek is köszönhető, hogy nem kellett sokáig győzködni őket arról, hogy a június 25-én megjelent Improvised Electronic Device című nagylemezükhöz kapcsolódó turné dátumai közé Budapestet is beiktassák. A Bill Leeb vezette kanadai indusztriál-csapat így ismét nálunk játszik, és bemutatja sorrendben 15. albumát, mely sokkal erősebb és táncolhatóbb az elődeinél. Kíváncsian várjuk őket!

Nemkülönben a dán fenegyerek, Claus Larsen 1988-ban életre hívott projektjét, a Leæther Strip-et! A főként EBM, poszt-indusztriál, és filmzenei alapokból építkező Leæther Strip idén több CD-vel is jelentkezett, ezek közül a Mental Slavery a legfrissebb megjelenésű, melyről a The Bears Aren't Sleeping Tonight című tételt másolták ki EP-re, amihez több mint fél tucat remix készült. (Az aktuális Leæther Strip nagylemezen (limitált box set-kiadás) egyébként 66 (!) új felvétel található.)

A Mental Slavery-nek megvan a 90-es éveket idéző klub-hangulata, de az atmoszférikus, borongósabb elektronika is képviselve van az új albumon. Reméljük, hogy a 2005. óta újra (hiper)aktív Claus Larsen a színpadon is legalább olyan magas szinten műveli a mesterségét, mint a stúdióban! Akkor ugyanis egy szavunk sem lehet majd a produkciójára!

Az előzenekarosdi nem túl hálás feladat, ezért is fogadjuk majd megkülönböztetett figyelemmel az Ausztriából hozzánk érkező mind.in.a.box formációt! Stefan Poiss és Markus Hadwiger csapata ebben az évben jelentette meg R.E.T.R.O. című - sorrendben negyedik - stúdióalbumát, mely a Commodore 64-nek és a hozzá hasonló, 8-bites számítógépekkel  fémjelzett korszaknak állít emléket - a zene nyelvén. Egy izgalmas időutazásra hívnak tehát minket a „sógorok”, az FLA vendégeiként!

 

A fentieket összegezve, minden adva van ahhoz, hogy egy remek hangulatú estén összegyűljenek az elektronikus zenék rajongói, és megmutassák, hogy igenis van még jelene, mi több, jövője ennek a műfajnak! E különleges összeállítású koncerthármast a Budapesti Őszi Fesztivál is programjai közé emelte. Hát, nem hiába….

© Janurik János
FRONT 242 - Moments in Budapest

Figyelem! Tudatjuk veletek, hogy a Black Head Agency és az Alfa Matrix közösen megjelenteti, a legendás Front 242 Budapesten készült koncerfelvételét.

Sok munka és egyeztetés után sikerült  tető alá hozni a kiadványt, ami közös sikere a magyar rajongóknak és persze nekünk, akik a felvételt elkészítettük.

Reméljük, hogy ezzel a  DVD-vel, újra felidézhetjük azt az emlékezetes koncertet, amelyen először – és eddig utoljára – láthattuk hazai színpadon a Zenekart. A felvétel a teljes koncert anyagát tartalmazza.

A DVD-n, a filmen kívül egy interjú is látható, amit a Lilian Goth Art Group készített. További extraként egy fotógalériát is találtok, mások mellett Davina és Fineas képeivel.

A DVD hivatalos megjelenésének dátuma: 2010. április 30.

Figyelem! Limitált Black Head Pack reklám áron: 5990,- Ft (~23 Euro) + postaköltség

A csomag tartalma: 1 DVD lemez és 1 db Front 242 felirattal hímzett trooper sapka.

 

A lemez önállóan is megrendelhető

4990,- Ft-ért.

 

A sapka szintén,

2500,- Ft -os áron.

 

 

Rendelésfelvétel: ITT! lehetséges. Figyelem! Az árak a postai kiszállítás díját NEM tartalmazzák!

A kiadvány a METRONÓM honlapján keresztül is megrendelhető! http://www.metronom.hu

Aki az Alfa Matrix csomagját szeretné megrendelni, az az alábbi linken teheti meg: http://www.alfa-matrix.com ár: 40 Euro

Az anyag 2.0 sztereó vagy 5.1 Dolby Digital hanggal is lejátszható.

( Dolby Digital hangnál ajánlott tartózkodási pozció: 2/3 – 1/3 )

A kiadvány PAL rendszerű, 16:9 képarányú, régiókód mentes. Két rétegű lemez.

A DVD, a világ minden országában lejátszható, amennyiben MULTI rendszerű PAL, SECAM, NTSC felvételek lejátszására alkalmas készülékbe helyezik.

( a napjainkban kapható készülékek mindegyike ilyen )

A lemez lejátszásakor rétegváltásnál, pillanatnyi akadás lehetséges!

A lemez másolása tilos, kép vagy hanganyagának engedély nélküli felhasználása, ezek internetes megosztása a törvény által szankcionálható cselekmény.