news

Készül az új X-Marks The Pedwalk album


Sevren Ni-Arb
sem tétlenkedik az új esztendőben; a nagy visszatérő "Inner Zone Journey" után új lemezzel jelentkezik idén az X MARKS THE PEDWALK! A twitter bejegyzés, és a kiadók oldalán megjelent infók szerint az új album a "The Sun, The Cold, and My Underwater Fear" címet kapja. (machinemusic.hu)

Douglas McCarthy szóló album

 

 

 

 

Egy fantasztikus hírrel indul a 2012-es év a Douglas McCarthy hangját kedvelő EBM és szinti-pop rajongók számára, ugyanis a nálunk is nagy sikernek örvendő Nitzer Ebb, valamint a FixmerMcCarthy projekt karizmatikus frontembere idén megjelenteti első szólóalbumát, Life Is Sucking Out The Life Of Me címen.


Itt az új AND ONE korong!

Január 13
-án jelenik meg az electronic body pop koronázatlan királyának aktuális kiadványa "Back Home" címmel. Az AND ONE ezzel az új, 7 számos maxival készíti elő a terepet a májusban megjelenő "S.T.O.P" névre keresztelt stúdiólemeznek.
Talán ez utóbbi lesz az első AND ONE kiadvány ahol Steve Naghavi, Joke Jay és Rick Schah mellett negyedikként már Nico Wieditz is hivatalosan a csapat tagja ...

Clan Of Xymox - Darkest Hour Megjelenés Májusban!


Ronny Moorings érzéki dallamokban,misztikus hangzásban és megigéző ritmusokban kiélt szenvedélye erőtejesebb, mint valaha.  Melankólia, energia és elhatározottság jellemzi az új albumot, ami a "Darkest Hour"
címet viseli és olyan számok kaptak rajta helyet, melyek mint a "My Reality" vagy a hipnotikus hatású club sláger "Delete" egytől egyig megállják majd a helyüket a táncparketten.
Azon túl pedig lebilincselő élményt nyújtanak majd az első osztályú Gothic Himnuszok is, mint a "Dream Of Fools" vagy a lélegzetelállító "Wake Up My Darling".
A lemez meg van koronázva, - ahogy megszokhattuk, Ronny eltéveszthetetlen hangjával, ami ezúttal is szükséges sötét szenvedéllyel járja át a Dark Wave elégiákat.
Lenyűgöző 30 év telt el a CLAN OF XYMOX megalapítása óta - egy időszak, ami visszaköszön az új lemezen: 10 modern Dark Wave klasszikus áll készen arra,
hogy a zene sötét oldala magába fogadja.
A lemez május 20-án, Ronny Moorings születésnapján jelenik meg. A magyar közönség tehát az elsők között élheti át a „Darkest Hour" éjszakának való dinamikáját!


Új lemez a SKINNY PUPPY side projekttől


A legendás SKINNY PUPPY frontembere még 2001-ben elindította OHGR nevű saját projektjét, melyet Mark Walk-al közösen alkotott. Nivek Ogre (Kevin Ogilvie) neve már egybeforrt a sötét elektronikával, és ezt a szólóprojekt eddig kiadott 3 nagylemeze is hűen tükrözi. Részletek: machinemusic.hu

Új MIAB lemez


A "Revelations" január 20-án jelenik meg Európában a Dreamweb Music kiadásában, az Államokban pedig január 24-én a Metropolis Records-tól. A lemezt március 9-én egy újabb kiadvány követi "revelations club.mixes" címmel, mely egy 5 számos maxi lesz.

Célpont 100.3


Örömteli hír, hogy a szcéna zenéi immár az éterben is terjednek!
Műsor minden csütörtökön 22.00 - 23.00 óra között a LÁNCHÍD RÁDIÓN.

Die Krupps

Új mini-albummal jelentkezett a Die Krupps!

"Als wären wir für immer" címmel jelentette meg mini-albumát december 3-án
a német indusztriál-rock-legenda, a Die Krupps.
A - remixekkel együtt - 8-számos korong az együttes első új anyaga 1997 óta.
A lemezzel ismét új partok felé törnek, anélkül, hogy megtagadnák
a gyökereiket, vagy eltávolodnának egyedi hangzásviláguktól.
A rajongóknak nincs hát mitől tartaniuk, a 2010-es Die Krupps
még mindig 100%-ig Die Krupps!

Tracklista:

[01] Beyond
[02] The Chameleon Man
[03] Die Macht
[04] Dr. Mabuse
[05] Als wären wir für immer
[06] Beyond (Unheilig Remix)
[07] Chameleon Man (Vigilante Remix)
[08] Dr. Mabuse (Memphis Remix)

További infok az együttes saját honlapján:

www.diekrupps.de


Letölthető De/Vision szám


A rendkívül sikeres idei év zárásaként, megköszönve a támogatást a rajongóknak és a barátoknak, a DE/VISION ingyenesen letölthetővé tett egy eddig ki nem adott számot a www.depechemode.de oldalon. Az "Easy to love me" című új DE/VISION szám a zenekar saját kiadójánál a Popgefahr Records-nál készült, mely a legutolsó albumot a "Popgefahr"-t is jegyzi. Letöltéshez klikk ide ...
BELÉPÉS

Regisztráció

REGISZTRÁCIÓ
BelépésFront 242

A Front 242 az elmúlt két évtizedben a tiszta elektronikus zene egyik legmeghatározóbb csapata. Már a kezdetektől a Kraftwerk-hez, a Deutsch Amerikanische Freundschaft-hoz és a Depeche Mode-hoz hasonlították őket az irányzat szakértői. Az együttes énekese Jean-Luc De Meyer egy interjúban a következőket nyilatkozta a Front 242 világnézetéről: "Nem akarjuk megmondani az embereknek, hogy hogyan kell élni, vagy mi a helyes. A világból történeteket, mozzanatokat mutatunk be egészen egyszerű módon, ahogyan azok a hírekben, televízióban, filmekben vagy az utcán megtörténnek. Zenénkkel visszatükrözzük, ami zajlik körülöttünk, és ami érdekes számunkra a világban". Daniel Bressanutti és Dirk Bergen, 1981-ben elkezdte a Principles című albummal és a következő évben már négyen folytatták zenei karrierjüket Patrick Codenys (billentyű) és Jean-Luc De Meyer (ének) csatlakozásával.

A New Dance irányzat a  U-Men című albummal indult, de még 1982 végén a Rhino Europe albummal folytatódott, majd jött a Geography, az első teljes hosszúságú albumuk. A zenét kizárólag Daniel Bressanutti írta és írja. Az album sikeres volt, de a zenei sajtó kevésbé rokonszenvezett a Front 242-val, mivel azt várták, hogy a hagyományos rock and roll alapokra építenek majd az együttes tagjai.

A Geography kibocsátását követően Dirk Bergen otthagyta a színpadot, hogy a banda karrierjének irányítására összpontosíthasson. Helyére Richard 23 lépett, aki talán a legfontosabb szerepet töltötte be a zenekar történetében. Jean-Luc De Meyer egyszemélyes katarzist vitt a színpadra és provokálta a közönséget.

Az élő közvetítések hírhedté váltak magas intenzitásuk és fizikai paraméterei miatt. Patrick Codenys egy interjúban ténynek tulajdonította a Front 242 tartós sikerét.
Az 1983-as év nagyon jól sikerült a Front 242 számára, újabb lemezkibocsátás következett Endless Riddance címmel. A Front 242 a Ministryvel 1985-ben beutazta az Egyesült Államokat. Ezt követte a No Comment a második teljes hosszúságú album, amely tovább erősítette a rájuk már addig is jellemző kommandós-terrorista imázst.
A  No Comment 1985-ben a Front 242 legkelendőbb és legnépszerűbb szalagja lett az együttes hazájában, Belgiumban.

Az Electronic Body Music kifejezés mondja el talán leginkább, hogy zenéjük szintetikus és hogy az eddig megszokottaktól teljesen eltérő, vakmerően új célok felé halad. Zenéjük hangzásvilága, a táncuk és intenzív mozgáskultúrájuk egészen kivételessé teszi a Front 242-t.

Talán épp a külsőségek, a hangok, fények, mozgás és a kommandós-terrorista öltözékek miatt a sajtó fasisztának titulálta az együttest, és különféle jobboldali csoportokkal hozta őket kapcsolatba. Egy interjúban Jean-Luc De Meyer kijelentette, hogy a zenei karrierje egyetlen sajnálatos momentuma az a körülmény volt, ami a 80-as évek közepén körülvette a Front 242-t. Akaratuk és szándékuk ellenére belekeverték őket a szélsőjobboldal politikájába. Az együttes minden tagja hangoztatja az interjúk alkalmával, hogy most, -ahogy akkor is- a Front 242 elítél mindenféle szélsőséges politikai irányzatot, és kijelenti, hogy nincsenek efféle kapcsolataik sem, ugyanakkor minden erejükkel azon vannak, hogy fenntartsák jogukat ezen művészet kifejezésének szabadságához.
Következő albumuk a The Politics Of Pressure, amelyre ugyan kerültek új dalok, de tartalmazott néhány dalt a  No Comment-ből.

A nemzetközi áttörés 1987-ben következett be a Front 242 számára a Wax Trax című albummal, amely egy két albumos megállapodást hozott magával az Egyesült Államokba, ugyanakkor ebben az évben kiadtak még egy albumot, az Interception-t is. A színpadon árnyékokkal, fényjátékkal jelentek meg fekete bőr öltönyökben. Az akkori műszaki újdonságokkal a lehető legmagasabb szinten éltek az együttes tagjai, így használtak a fejükre erősíthető vezeték nélküli mikrofonokat, lézer effektek és stroboszkópok fényei söpörtek a színpadon és a közönség feje fölött.
A Never Stop! című album, ha lehet, akkor azzal jellemezhető, hogy a Front 242 által játszott egyébként is szélsőséges hangskálát még inkább széthúzta, és rendkívül extra hanghatásokat jeleníti meg. A Never Stop! -ot a Front By Front-tal együtt 1989-ben adták ki.
Ezt követte a Tragedy For You 1990-ben, majd a Melody Maker 1991-ben, amelyen már megpróbáltak több emberi érzést és értéket belefoglalni a zenéjükbe.
Az albumon kívül a Front 242 kibocsátott két remix-albumot a Gripped By Fear-t, és a Rhythm Of Time-ot is. Egy élő kalózmásolat hivatalos kibocsátását kivéve Live Target szünet következett a Front 242 életében.

A csapat 1993 végén változtatott, és egy szünet után gyökeresen új hanggal tért vissza a zenei életbe. Patrick Codenys magyarázata szerint ekkortól az együttesük zenéje a későbbi, végleges irányba haladt, és mindvégig minden vágyuk az volt, hogy egy teljesen új irányt képviselhessenek.

1996-ban megjelent a nagyközönség által oly rég várt Live Code, Mutage Mixage, valamint a The Orb,

Az együttes az Underworld és a The Prodigy albumokkal átfogalmazott sok régi dalt és beilleszti az épp aktuális techno központú művészetébe.

1997 második félévében a Front 242 átfogó programmal, hatalmas körútra indult, ahol bemutatták gyakorlatilag a zenekar történetének teljes repertoárját. A hírek szerint ugyanakkor a régebbi dalok teljesen felismerhetetlenek voltak a koncertsorozaton.

1998-ban a Metropolis Records átvette a  Front 242 lemezkiadásainak irányítását, de mivel az együttes akkor nem állt elő új albummal, ezért kétszer is kiadták a Headhunter 2000  remix CD-t, amelyen hallható többek között a Front Line Assembly, Aqualite, Haujobb, Beefcake, Xingu Hill, Talla 2XLC, Doug Laurent, Noisex, Substanz T., Apoptygma Berserk, Leaether Strip, Funker Vogt, Empirion, Galan Pixs, Resistance D, Suspicious, és a Space Frog is.

2002 augusztusában végre egy kis mozgolódás a csapat körül. Kijön a "Speed Tribe", egy CD/DVD set.
A DVD-n egy dokumentumfilm a Le Mans 24 órás versenyről (Rod Chong és Sharon Matarazzo rendezésében), melyen képi elemek (felhők, versenyautók, stb) színesítik a zenét, melyet Bresanutti és Codenys készített Elko Blijweert énekessel "Male or Female (MORF)" álnéven.:) A MORF az Alfa-Matrixnál megjelentetett egy albumot, egy EP-t, egy dupla albumot és egy DVD/CD combot, majd elment turnézni az USA-ba.

2003 végre meghozta a várva várt új és igazi Front 242 albumot. Először a "Still and Row" EP jelent meg, majd ezt követte a "Pulse" c. album. A Front 242 végre ismét magára talált. De Meyer hangján szokatlan effektek, sípoló/búgó hangok. Ismét valami új, ismét valami szokatlan, de mi nagyon szeretjük!

2004: Fellépések Latin-Amerikában és Európában. Aarschotban nagy meglepetést okozva a rajongóknak még Dirk Bergen is csatlakozik a csapathoz egy fellépés erejéig. Az első lemezzel is babrált valamit Bresanutti és különös effektekkel kiegészítve, újra masterelve, extra trackekkel kiegészítve ismét megjelentették azt az Alfa-Matrixnál.
A lemez mellé egy extra-discet pakoltak, melyen ősrégi - ezidáig nem hallott felvételek hallhatók.
Mindamellett a side-porjectek iránti lelkesedésük sem csökkent:
--Patrick Codenys egy új csapattal tűnt fel Red Sniper néven
--Bresanutti új projectje a Troisseure
--Codenys és Richard 23 alapított egy DJ-projectet Coder23 néven és ezzel járja a világot (pl a VNV Nation elött).
--De Meyer Glisnek vokálozik.

2005-ben megjelenik egy régen várt DVD - a Catch the Men.
November 3-án indul a zenekar Észak-Amerikai turnéja.

2008. december 6. Először Magyarországon..

2010. Az Alfa Matrix és a Black Head Agency közösen megjelenteti a budapesti koncert felvételét. A DVD címe: Moments in Budapest.

A zenekar 2011-ben ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. Ezen apropóból újra szívesen látjuk Őket Magyarországon!

Front 242 - Tyranny For You

Front 242 - Tyranny For You -
Naponta olvashatunk új megjelenésekről, friss projektekről, feltörekvő reménységekről ezen a portálon. Bár az elektronikus zene folyamatosan változik, fejlődik - ez az egyik behozhatatlan előnye a többi műfajjal szemben - mégis hiszem, hogy vannak olyan együttesek, projektek, lemezek, albumok melyek jelentősége, hatása nem csökken az évek múlásával. A most induló sorozattal szeretném bemutatni azokat az albumokat, lemezeket melyek véleményem szerint nyugodtan nevezhetőek klasszikus alapműveknek.

Persze ez is - mint minden - szubjektív vélemény, így a hozzászólásokban lehetőségünk lesz megvitatni, hogy a sorozatban bemutatott alkotások mások szerint is kiemelt szereppel bírnak-e az alternatív elektronikus zene történetében. További aktualitást ad még a sorozatnak, hogy ez az év minden industrial/EBM/electro stílus iránt érdeklődőnek izgalmas eseményekkel zárul.

Melyik a legjobb Front 242 album?
Melyik a kedvenced?
Melyik a legsikeresebb?


Az ilyen és ehhez hasonló kérdésekre a Front 242 esetében is nehéz válaszolni. Én mégis megpróbáltam kiválasztani egy albumot a belgák alkotásaiból, mégpedig olyan szempontból, hogy:
- Melyik a legnagyobb hatású nagylemezük?
- Azok akik esetleg nem ismerik a Front 242 eddigi alkotásait, melyiket hallgassák meg mindenképpen a december 6-i koncert előtt?

Nehéz vállalkozás, mert sokat vívódtam és lehet, hogy ha most írnám ezt a cikket, akkor már a Front By Front album lenne a kiválasztott, már csak az örök EBM himnusz, a Headhunter miatt is.
Mégis a 1991-es Tyranny For You album mellett döntöttem, mivel ez a véleményem szerint a legegységesebb, legkiegyensúlyozottabb nagylemez és az előbb említett örök "sláger" hullámait meglovagolva, még feljebb tudták tornászni ezzel az albummal magukat a hírnév egyébként nehezen megmászható létráján.

Front 242 - Tyranny >For You< Red Rhino Europe, RRE CD 11 1991


1. Sacrifice (4:33) 
2. Rhythm Of Time (4:08)
3. Moldavia (4:24)
4. Trigger 2 (Anatomy Of A Shot) (5:52) 
5. Gripped By Fear (4:38)
6. Tragedy>For You< (4:32)
7. The Untold (4:34)
8. Neurobashing (5:49)
9. Leitmotiv 136 (3:13)
10. Soul Manager (5:07)
10+ Untitled (2:00)
10+ Hard Rock (2:40)
10+ Trigger 1 (3:16)

Az album húzószáma az USA-ban is sikeres Tragedy For You, melynek klipjét Anton Corbijn rendezte, de a környezetében további nagyon erős kísérőket találhatunk, gondoljunk csak a Rhythm Of Time, Moldavia, Neurobashing, Gripped By Fear dalokra.

A Tyranny For You azon kevés album közé tartozik, amit vétek random üzemmódban hallgatni: a dalok sorrendje úgy tökéletes ahogy az a CD-re került, tökéletes egészet alkotnak a két rejtett track-kel együtt: Hard Rock, Trigger 1

Ez az album már nem egy egyszerű, menetelős EBM lemez, annál sokkal komplexebb, jobban felépített struktúrákat lehet felfedezni.
A megjelenés - 1991-es- időpontja azért is érdekes, mivel hazánkban ekkor volt talán a legnagyobb az alternatív elektronikus zenék iránt az érdeklődés, köszönhetően a csúcson lévő DM-nek és a nagyszámban hazánkba látogató és koncertező - stílusba vágó - együttesnek.
Így minden adott volt, hogy az elektronikára fogékony, a mainstreamből kiábrándult, attól megcsömörlött tömegek rátaláljanak a Front 242-re és társaira is. Ebben az időszakban szervezik le legnagyobb koncertjeiket; lemezszerződést kötnek a Sony/Epic kiadóval, így az album és a hozzátartozó maxik, kislemezek különböző verziókban "lepik el" a lemezboltokat.

 

Ha a nemrég megjelent Moments . című koncertlemez kínálatát vesszük alapul, akkor várhatóan jónéhány dalra fogunk tombolni erről az albumról is a december 6-i koncerten! Külön szeretném hangsúlyozni, hogy nem a korábbi turnékon megszokott technoid verziókat kapjuk majd, hanem a Vintage Tour eddigi állomásain prezentált, újraértelmezett, de az eredeti analóg hangzást és EBM alapjegyeket tiszteletben tartó koncertverziók dübörögnek majd a hangfalakból!!!

Aki esetleg kedvet kapott és további információkat szeretne kapni az együttesről, annak Janurik János által jegyzett biográfiát (is) javaslom! 


C AlanTheWild