news

Készül az új X-Marks The Pedwalk album


Sevren Ni-Arb
sem tétlenkedik az új esztendőben; a nagy visszatérő "Inner Zone Journey" után új lemezzel jelentkezik idén az X MARKS THE PEDWALK! A twitter bejegyzés, és a kiadók oldalán megjelent infók szerint az új album a "The Sun, The Cold, and My Underwater Fear" címet kapja. (machinemusic.hu)

Douglas McCarthy szóló album

 

 

 

 

Egy fantasztikus hírrel indul a 2012-es év a Douglas McCarthy hangját kedvelő EBM és szinti-pop rajongók számára, ugyanis a nálunk is nagy sikernek örvendő Nitzer Ebb, valamint a FixmerMcCarthy projekt karizmatikus frontembere idén megjelenteti első szólóalbumát, Life Is Sucking Out The Life Of Me címen.


Itt az új AND ONE korong!

Január 13
-án jelenik meg az electronic body pop koronázatlan királyának aktuális kiadványa "Back Home" címmel. Az AND ONE ezzel az új, 7 számos maxival készíti elő a terepet a májusban megjelenő "S.T.O.P" névre keresztelt stúdiólemeznek.
Talán ez utóbbi lesz az első AND ONE kiadvány ahol Steve Naghavi, Joke Jay és Rick Schah mellett negyedikként már Nico Wieditz is hivatalosan a csapat tagja ...

Clan Of Xymox - Darkest Hour Megjelenés Májusban!


Ronny Moorings érzéki dallamokban,misztikus hangzásban és megigéző ritmusokban kiélt szenvedélye erőtejesebb, mint valaha.  Melankólia, energia és elhatározottság jellemzi az új albumot, ami a "Darkest Hour"
címet viseli és olyan számok kaptak rajta helyet, melyek mint a "My Reality" vagy a hipnotikus hatású club sláger "Delete" egytől egyig megállják majd a helyüket a táncparketten.
Azon túl pedig lebilincselő élményt nyújtanak majd az első osztályú Gothic Himnuszok is, mint a "Dream Of Fools" vagy a lélegzetelállító "Wake Up My Darling".
A lemez meg van koronázva, - ahogy megszokhattuk, Ronny eltéveszthetetlen hangjával, ami ezúttal is szükséges sötét szenvedéllyel járja át a Dark Wave elégiákat.
Lenyűgöző 30 év telt el a CLAN OF XYMOX megalapítása óta - egy időszak, ami visszaköszön az új lemezen: 10 modern Dark Wave klasszikus áll készen arra,
hogy a zene sötét oldala magába fogadja.
A lemez május 20-án, Ronny Moorings születésnapján jelenik meg. A magyar közönség tehát az elsők között élheti át a „Darkest Hour" éjszakának való dinamikáját!


Új lemez a SKINNY PUPPY side projekttől


A legendás SKINNY PUPPY frontembere még 2001-ben elindította OHGR nevű saját projektjét, melyet Mark Walk-al közösen alkotott. Nivek Ogre (Kevin Ogilvie) neve már egybeforrt a sötét elektronikával, és ezt a szólóprojekt eddig kiadott 3 nagylemeze is hűen tükrözi. Részletek: machinemusic.hu

Új MIAB lemez


A "Revelations" január 20-án jelenik meg Európában a Dreamweb Music kiadásában, az Államokban pedig január 24-én a Metropolis Records-tól. A lemezt március 9-én egy újabb kiadvány követi "revelations club.mixes" címmel, mely egy 5 számos maxi lesz.

Célpont 100.3


Örömteli hír, hogy a szcéna zenéi immár az éterben is terjednek!
Műsor minden csütörtökön 22.00 - 23.00 óra között a LÁNCHÍD RÁDIÓN.

Die Krupps

Új mini-albummal jelentkezett a Die Krupps!

"Als wären wir für immer" címmel jelentette meg mini-albumát december 3-án
a német indusztriál-rock-legenda, a Die Krupps.
A - remixekkel együtt - 8-számos korong az együttes első új anyaga 1997 óta.
A lemezzel ismét új partok felé törnek, anélkül, hogy megtagadnák
a gyökereiket, vagy eltávolodnának egyedi hangzásviláguktól.
A rajongóknak nincs hát mitől tartaniuk, a 2010-es Die Krupps
még mindig 100%-ig Die Krupps!

Tracklista:

[01] Beyond
[02] The Chameleon Man
[03] Die Macht
[04] Dr. Mabuse
[05] Als wären wir für immer
[06] Beyond (Unheilig Remix)
[07] Chameleon Man (Vigilante Remix)
[08] Dr. Mabuse (Memphis Remix)

További infok az együttes saját honlapján:

www.diekrupps.de


Letölthető De/Vision szám


A rendkívül sikeres idei év zárásaként, megköszönve a támogatást a rajongóknak és a barátoknak, a DE/VISION ingyenesen letölthetővé tett egy eddig ki nem adott számot a www.depechemode.de oldalon. Az "Easy to love me" című új DE/VISION szám a zenekar saját kiadójánál a Popgefahr Records-nál készült, mely a legutolsó albumot a "Popgefahr"-t is jegyzi. Letöltéshez klikk ide ...
BELÉPÉS

Regisztráció

REGISZTRÁCIÓ
BelépésKlinik

Marc Verhaeghen 1982 környékén hozta létre a mai napig az electro industrial/EBM egyik legfőbb alapvetését a Kliniket.
A zenekarnak számos tagja volt köztük a legendás Eric van Wonterghem (Monolith, Absolute Body Control, Insekt, Klinik, Sonar), de a
legnagyobb sikereiket duóként (Marc Verhaeghen és Dirk Ivens) érték el. Lázálomba illő külsőségek, hosszú fekete bőrkabátok, múmiaszerű véres gézkötések... mintha Cronenberg perverz celluloid álmai keverednének Kafka embertelen látomásaival. Mindez mágikusan monoton, táncra késztető analóg elektronikával, a dobgépek sebészi pontosságával és Dirk Ivens minimalista, kegyetlen vokáljaival.
 
Az  első két lemezen („Melting Close", „Sabotage" 1985) érezhető, hogy a zenekar tudatosan követi a sheffieldi industrial máig mérvadó vonulatát. TR dobgépek, nyers analóg basszusok, a háttérben kavargó analóg effektekkel torzított ének,  pszichedelikus zajok, időn és érzékelésen túli atmoszférák és a jellegzetes már-már a tibeti rituálék hangzását megidéző fúvósok uralják meg az elménket.

A zenekar tagjai itt még inkább kívülállók. Csak megfigyelik a betegeket és a torzulásokat, majd a vizitek során kinyert tapasztalataikat, megérzéseiket gyűrött, pecsétes kórlapokon a haldoklók ágyára teszik.

The Klinik: Decay

A következő „Plague" című album már borítója okán is emlékezetes maradt.

A fekete bőrkabátban álló pestisdoktor, a jellegzetes csőrrel egyrészt utalás Nostradamus
próféciáira, másrészt pedig a végletes undor és bezárkózás ikonja számomra.

Már a kezdő track, a World Domination is érzékelteti, hogy egy dinamikusabb, a feszes ritmusokat és a monotóniát az invokáció rituális, transzba ejtő eszközeként felhasználó szakaszukhoz érkeztek el. A tiszta EBM-ként hallgatható „Into Deep Water" tökéletesen rímel a példaképnek is felfogható D.A.F. „Sex unter Wasser" c. dalára, míg az albumot lezáró „Plague" c szerzeményben a kiszipolyozott „beteg„ könyörög fizikai impulzusokért. (Finoman szólva...)

The Klinik: Into Deep Water

Ezt a vonalat követi a 88-as „Face To Face" album, itt a Slow Death rideg kegyetlensége már a torture porn határát súrolja, a zseniális „Lies" című záróakkordot pedig talán a legdühösebb, legelkeseredettebb dalként tudom leírni, amit ez a szintér kitermelt.

The Klinik: Lies

Elérkeztünk a 1990-es Black Leather albumhoz. Egy olyan albumhoz, aminek minden dala önállóan is egy remekmű. Fiatalkorunk (sz)extázisa, dühünk, szorongásos rángásaink, perverz kíváncsiságunk fekete monolitja ez az album. A megismételhetetlen Pecsa kisterem nedvesre izzadt padlója talán még emlékszik azokra az önmagukat véresen komolyan vevő, ifjú gerillákra, akik ezen dalok segítségével szabadultak meg a hétköznapok gátlásaitól, banális közönyétől. És a magánytól, hiszen ismeretlenül is együtt mozdult a kezünk, fekete bőrben, megszállottan, lázban égve, de együtt mostuk ki a betegséget az elménkből.

Boldogan visszamennék oda, de már csak az emlékeimben él.

Méltatlannak érzem magam, hogy ezt a lemezt dalonként elemezzem, de hagy csatoljam ide azt a dalt, ami kiszedi a tömést a fogaitokból:

The Klinik: Moving Hands

1991ben kettévált a két háborús szanitéc útja, Marc számos projektje mellett (a Noise Unit Bill Leeb-el [FLA], a D.Sign Philippe és Eliane
Fichot-val [Die Form], az ambient csoda X10) Klinik néven az instrumentális és nagyon intelligens techno és az ambient irányába vitte el zenekarát. Dirk Ivens pedig a Dive és Sonar lemezein dolgozott hatalmas sikerrel.

2003tól újból együtt koncertezik a két industrial ikon, a rajongók végtelen örömére és várakozására.

Ajánlott lemezek:
  • Sabotage - LP (RIO 1985)
  • Melting Close & Sabotage - DLP/CD (Antler 1987)
  • Plague - LP (Antler 1987)
  • Face to Face - CD/LP (Antler 1989)
  • The Klinik Box Set - 3LP/DCD (Antler 1990; re-released on Hands Productions 2004)
  • Time - LP/CD (Antler-Subway 1991)
  • States - compilation LP/CD (Antler-Subway 1991)
  • Braindamage - CD (Bootleg 1992)
  • End of the Line - compilation 4CD (Dependent 2001)
  • Live at Wave-Gotik-Treffen 2004 - CD (Hands Productions 2004)

2011. március 25-én a Black Head Agency által szervezett Industrial Booom! fesztivál keretében a „The Klinik" először lép Magyarországon színpadra!


Gazdag István