news

Készül az új X-Marks The Pedwalk album


Sevren Ni-Arb
sem tétlenkedik az új esztendőben; a nagy visszatérő "Inner Zone Journey" után új lemezzel jelentkezik idén az X MARKS THE PEDWALK! A twitter bejegyzés, és a kiadók oldalán megjelent infók szerint az új album a "The Sun, The Cold, and My Underwater Fear" címet kapja. (machinemusic.hu)

Douglas McCarthy szóló album

 

 

 

 

Egy fantasztikus hírrel indul a 2012-es év a Douglas McCarthy hangját kedvelő EBM és szinti-pop rajongók számára, ugyanis a nálunk is nagy sikernek örvendő Nitzer Ebb, valamint a FixmerMcCarthy projekt karizmatikus frontembere idén megjelenteti első szólóalbumát, Life Is Sucking Out The Life Of Me címen.


Itt az új AND ONE korong!

Január 13
-án jelenik meg az electronic body pop koronázatlan királyának aktuális kiadványa "Back Home" címmel. Az AND ONE ezzel az új, 7 számos maxival készíti elő a terepet a májusban megjelenő "S.T.O.P" névre keresztelt stúdiólemeznek.
Talán ez utóbbi lesz az első AND ONE kiadvány ahol Steve Naghavi, Joke Jay és Rick Schah mellett negyedikként már Nico Wieditz is hivatalosan a csapat tagja ...

Clan Of Xymox - Darkest Hour Megjelenés Májusban!


Ronny Moorings érzéki dallamokban,misztikus hangzásban és megigéző ritmusokban kiélt szenvedélye erőtejesebb, mint valaha.  Melankólia, energia és elhatározottság jellemzi az új albumot, ami a "Darkest Hour"
címet viseli és olyan számok kaptak rajta helyet, melyek mint a "My Reality" vagy a hipnotikus hatású club sláger "Delete" egytől egyig megállják majd a helyüket a táncparketten.
Azon túl pedig lebilincselő élményt nyújtanak majd az első osztályú Gothic Himnuszok is, mint a "Dream Of Fools" vagy a lélegzetelállító "Wake Up My Darling".
A lemez meg van koronázva, - ahogy megszokhattuk, Ronny eltéveszthetetlen hangjával, ami ezúttal is szükséges sötét szenvedéllyel járja át a Dark Wave elégiákat.
Lenyűgöző 30 év telt el a CLAN OF XYMOX megalapítása óta - egy időszak, ami visszaköszön az új lemezen: 10 modern Dark Wave klasszikus áll készen arra,
hogy a zene sötét oldala magába fogadja.
A lemez május 20-án, Ronny Moorings születésnapján jelenik meg. A magyar közönség tehát az elsők között élheti át a „Darkest Hour" éjszakának való dinamikáját!


Új lemez a SKINNY PUPPY side projekttől


A legendás SKINNY PUPPY frontembere még 2001-ben elindította OHGR nevű saját projektjét, melyet Mark Walk-al közösen alkotott. Nivek Ogre (Kevin Ogilvie) neve már egybeforrt a sötét elektronikával, és ezt a szólóprojekt eddig kiadott 3 nagylemeze is hűen tükrözi. Részletek: machinemusic.hu

Új MIAB lemez


A "Revelations" január 20-án jelenik meg Európában a Dreamweb Music kiadásában, az Államokban pedig január 24-én a Metropolis Records-tól. A lemezt március 9-én egy újabb kiadvány követi "revelations club.mixes" címmel, mely egy 5 számos maxi lesz.

Célpont 100.3


Örömteli hír, hogy a szcéna zenéi immár az éterben is terjednek!
Műsor minden csütörtökön 22.00 - 23.00 óra között a LÁNCHÍD RÁDIÓN.

Die Krupps

Új mini-albummal jelentkezett a Die Krupps!

"Als wären wir für immer" címmel jelentette meg mini-albumát december 3-án
a német indusztriál-rock-legenda, a Die Krupps.
A - remixekkel együtt - 8-számos korong az együttes első új anyaga 1997 óta.
A lemezzel ismét új partok felé törnek, anélkül, hogy megtagadnák
a gyökereiket, vagy eltávolodnának egyedi hangzásviláguktól.
A rajongóknak nincs hát mitől tartaniuk, a 2010-es Die Krupps
még mindig 100%-ig Die Krupps!

Tracklista:

[01] Beyond
[02] The Chameleon Man
[03] Die Macht
[04] Dr. Mabuse
[05] Als wären wir für immer
[06] Beyond (Unheilig Remix)
[07] Chameleon Man (Vigilante Remix)
[08] Dr. Mabuse (Memphis Remix)

További infok az együttes saját honlapján:

www.diekrupps.de


Letölthető De/Vision szám


A rendkívül sikeres idei év zárásaként, megköszönve a támogatást a rajongóknak és a barátoknak, a DE/VISION ingyenesen letölthetővé tett egy eddig ki nem adott számot a www.depechemode.de oldalon. Az "Easy to love me" című új DE/VISION szám a zenekar saját kiadójánál a Popgefahr Records-nál készült, mely a legutolsó albumot a "Popgefahr"-t is jegyzi. Letöltéshez klikk ide ...
BELÉPÉS

Regisztráció

REGISZTRÁCIÓ
BelépésLeaether Strip

Kétségkívül a dán Leæther Strip különleges státuszt foglal el az alternatív elektronikus színtéren, az EBM/industrial zenekarok között.

Claus Larsen egyszemélyes projektje sosem tartozott a Skinny Puppy, Frontline Assembly, Nitzer Ebb szintű „gigaprojektek" közé, mégis népszerűsége kiemelte a 90-es évek egyébként is színvonalas „túltermeléséből".

A fellelhető források szerint Claus Larsen a Leæther Strip előtt csak jelentéktelennek minősíthető egyéb projektekben vett részt -pl. Phobia, Sun Glory - de, hogy ezekben valóban közreműködött, ő maga sem erősítette meg egyértelműen. Claus elsődleges hatásként a punk, a new wave, new romantic együtteseket szokott megjelölni különböző interjúkban. A Depeche Mode, Soft Cell, Human League, Fad Gadget szinte minden esetben előkerül mint példakép. Ez a lágyabb vonulat furcsa lehet a Leæther Strip-et csak felületesen ismerőknek, de a Getting Away With Murder/Yes I'm Limited Vol.3 lemezeken, illetve néhány később kiadott több lemezen (pl. a One Nine Eight Two: The 20 Years Anniversary album retro dalain és a Yes I'm Limited V album korai demóin) jól érzékelhetőek ezek a hatások. Az első Leæther Strip-ként elkészített demofelvételt több kiadónak (Antler, Mute, Zoth Ommog) is elküldte, de válasz csak Talla 2XLC-től érkezett. Ennek köszönhetően az első kiadványt - a Japanese Bodies 12"-es bakelit - a Music Research „koponyás" kiadója jelentette meg 1989-ben.

Ne felejtsük el, hogy a 80-as évek végét, 90-es évek első felét kiemelkedően kimagasló színvonalú és iszonyatosan pezsgő élet jellemezte a német színtéren (is). A Zoth Ommog ennek az időszaknak egyik legsikeresebb kiadója lett, nem kis mértékben Claus Larsen projektjeinek (LS, Klute) köszönhetően.

Már a korai (Pleasure Of Penetration, Science Of The Satanic Citizen) lemezeken megjelent a Leæther Strip-et jellemző ismérvek jelentős része: politikai témák; szociális problémák; jól eltalált ritmusok, basszustémák, alapvetően EBM alapokra helyezve.

Az igazi áttörést azonban az 1992-es Solitary Confinement album jelentette, ami kétségkívül a mai napig a legfontosabb, legjobb Industrial/EBM albumok közé tartozik; igazi mestermunka! Ezen az albumon található többek között a Strap Me Down, Adrenalin Rush, Evil Speaks, melyek a Leæther Strip munkásságának alapkövei lettek.

Az 1993-ban megjelent Underneath The Laughter album még komplexebb, mint a korábbi albumok, és továbbra is súlyos problémákkal foglalkozik, mint például a vallási fanatizmus, rasszizmus. Az album bookletjében Claus Larsen külön üdvözölte a magyar rajongókat és később is tanújelét adta, hogy kiemelt figyelmet szentel hazánknak (lásd a 2006-os és 2007-es évek eseményei).

Az 1994-es instrumentális Serenade For The Dead meglepte a Industrial/EBM színteret a dark-szimfonikus hangzásával, de ekkor már a Leæther Strip a csúcson volt, így kisebb kockázatot jelentett a kísérletezés.

A Leagacy Of Hate And Lust album talán már nem annyira agresszív mint a korábbi munkák (bár ezt cáfolja a punkos, pogozós Come Out Tonight); több személyes indíttatású dal is megtalálható az albumon, illetve a kevésbé torzított vokál jelentett meglepetést a rajongóknak. A figyelmes zenehallgató ezen az albumon találkozhatod először Kurt Grünewald Hansen nevével (a hátsó borító üzenetei között), míg a 13/6 - 1994 dal Claus Larsen és Kurt találkozásának állít emléket. Ez volt az első alkalom, hogy Claus Larsen nyilvánosan felvállalta szexuális irányultságát.

A Rebirth Of Agony album elég gyorsan - egyes kritikus vélemények szerint túl gyorsan -követte 1996-ban a Legacy albumot, kevésbé kidolgozott, mint a korábbi munkák, de ezen az albumon is van néhány fontos dal (pl. My Mind Is My Master, Lies To Tell).

Különböző Best Of válogatások után 1997-ben egy Soft Cell tribute EP-vel igazolta és erősítette meg a korai zenei hatásokat Claus Larsen.

Az 1997-es Self Inflicted egy teljes mértékben egyedi, kiforrott LS album, nagyon sok meglepő zenei megoldással, vokállal (pl. Coming Up
For Air). Sokak szerint ez az album a legjobb a teljes életműben.

Az album után a Yes I'm Limited 3. része illetve a Serenade For The Dead újrakiadása következett. Aztán pedig megkezdődött a szebb
napokat is látott Zoth Ommog agóniája, majd megszűnése....

2000-ben még megjelent a Carry Me kislemez (a Bloodline adta ki), ami a hírek szerint egy új album/EP (Object AE) beharangózója lett volna, azonban Claus Larsen 2000 és 2005 között teljesen eltűnt a nyilvánosság elől. A visszavonulás olyannyira jól sikerült, hogy a legkisebb megerősítést nyert pletyka sem volt felfedezhető ebben az időszakban.

Az első bíztató jel egy remix megjelenése volt, amit a KiEw - Diskette lemezén fedezhettünk fel.

Mint később kiderült a Side-Line/Alfa Matrix vezetősége folyamatosan kapcsolatban volt Claus Larsennel és - bár apró lépésekben -
folyamatosan készítették elő a Leæther Strip „újraaktiválását".

2005-ben egyre erősödtek a Leaether Strip visszatérést követelő hangok a különböző fórumokon.

A 2006-ban megjelenő After The Devastation különböző formátumokban jelent meg és Claus Larsen egy hangüzenettel köszöntötte a
magyar rajongókat, melyet az album hivatalos magyarországi bemutatójára küldött.

A visszatérő album nagyon erős, ugyanakkor változatos hangulatú lett.

2007-ben - a The Giant Minutes To The Dawn album partyjára - már videó üzenetben biztosította a magyar rajongókat, hogy amint
lehetősége lesz, koncerten is találkozhatunk vele.

A hosszú szünet után Claus Larsen maximum fokozatba váltott és az évenkénti soralbumok - Civil Disobedience (2008), Aengelmaker (2009) - EP-k - Faetish (2006), Walking On Vulcanos (2006) - mellett több különleges kiadvány is megjelent: pl. digitális kiadványok (When Blood Runs Dark (2008), It's Who I Am (2009).

És ha ez nem lenne elég 2007-ben elindította Retention címmel a soralbumok újrakiadását, melynek keretében az adott album újramasterelt verziója mellett, minden esetben találunk egy második albumot, melyen az adott időszak egyes dalai kerültek újrafelvételre.

A jelenlegi - 2010-ben kiadott - Mental Slavery album promóció érdekében 2010. október 16-án hazánkban először lép fel a Leaether
Strip!!!
 
A következő napokban részletes, a diszkográfiát teljes körűen bemutató cikksorozat jelenik meg az http://alanthewild.blogspot.com oldalon!

Klutæ (eredetileg Klute) és a Leæther Strip viszonyrendszere a 90-es években egyértelmű volt. Claus Larsen fő projektje volt a kidolgozott, komplex, EBM/Industrial terület egyik nagyágyú, míg a Klutæ-ra spontán, punkos crossover industrial metal hangzásával egy őrültebb, kevésbé komolyan vehető kísérletként tekinthettünk.
A Claus Larsennel készült interjú szerint, a Zoth Ommog kiadó feje - Talla 2XLC - javasolta a side-project létrehozását.
Az első  Klutæ kiadvány 1991-ben jelent meg Explicit címmel, és ezen találjuk a mai napig legnagyobb "slágert" is Desert Storm címmel - mely LS koncerteken is gyakran előfordul szerencsére.
A kiadvány "érdekessége", hogy a Zoth Ommog-ot is utolérte a cenzúra. Az EP borítóján eredetileg egy olyan montázs szerepelt volna, melyen gyermekholttestek szerepeltek... A német cenzorok tevékenységének köszönhetően, ők maguk - majmok képében - kerültek a lemezborítóra...
Manipulált gitárminták, gyors, nagyon gyors tempó, egyszerű struktúra. Nagyjából így írható le az EP és az első nagylemez - Excluded - hangzása, ami nagyfokú hasonlóságot mutat a Psychopomps ekkor képviselt stílusával. Ami nem is meglepő, hiszen Claus Larsen ebben az időszakban aktív szerepet játszott a Psychopomps anyagok felvétele során. A nyers cinizmus, provokatív témaválasztás, a polgárpukkasztás a legfontosabb eszköz a Klutæ hatásmechanizmusában.
Azonban érezhetően nem ez volt a fő projekt, így - egy-két válogatáson megjelent új dal, remix mellett - egészen 1995-ig kellett várni az Excel EP-re.
Itt már felfedezhetőek a  Klutæ  "átváltozásának" első jeleit. Sokkal jobban kidolgozott dalok, érezhetően több stúdiómunkával összeállított struktúrák. A korszak Leæther Strip dalai között több olyat is találunk (pl. a 1995-ös Come Out Tonight), melyek hangulatában akár fel is kerülhettek volna erre az EP-re. Elterjedt pletyka volt egyébként akkoriban, hogy az Excel EP, alapvetően LS anyag lett volna, de ezt Claus később többször is cáfolta...
A Zoth Ommog botrány és Claus Larsen önkéntes száműzetése több éves szünetet jelentet a Klutæ életében is...
Az Alfa Matrix által elősegített visszatérés keretében Claus ezen alteregója is aktiválva lett, így 2006-ban megjelent a Sinner EP és a Hit 'n' Run album.
Az új motiváció ezen kiadványok esetében továbbra is a cinizmus, a maró gúnnyal kritizált jelenségek és az önirónia (I'm A Fat Faggot In A Leather Jacket), a "másság" teljes körű felvállalása.
Ezzel az albummal azonban - véleményem szerint - teljesen elmosódtak a zenei határok a Leæther Strip és a Klutae között!
A komolyabb témák, problémák felvetése persze továbbra is LS albumokon jelennek meg, de már régen nem igaz, hogy a Klutae néven, a néhány óra alatt összedobott ipari metál dalok kerülnek kiadásra.
A már korábban is hivatkozott interjú szerint ez nem okoz Claus-nak problémát: ő minden új felvétel esetében előre tudja, eldönti, hogy melyik projektje számára készül az adott dal.
A magas fordulatszámon pörgő gépezet Leæther Strip mellett új anyag nem jelent meg az Alfa Matrix gondozásában (egy-két kiadói válogatáson megjelent dalt leszámítva).
2011-ben felgyorsultak az események: először kiderült, hogy az új Klutae anyagot nem kívánja megjelentetni az Alfa Matrix.
Az új album piaci megjelenését ezért többféle módon is segíteni kívánta Claus.
A Black Rain kiadó 12"-es vinylt adott ki ÆBM címmel, kiadatlan dalokkal. Claus pedig digitális formában letölthető és közvetlenül tőle megvásárolható 3 számos EP-vel (Slippery When Dead) próbálta felmérni a keresletet az új albumra és egyben finanszírozását is megoldani.
Végül az Electro Punks Unite magánkiadásban jelent meg. Az albumról itt lehet bővebben olvasni!
Még ebben az évben egyébként megtörtént a végleges válás az Alfa Matrixtól.

2011-ben Claus Klutae-ként is koncertezni kezdett, sőt dupla koncertre is volt már példa!
Klutae koncerteken - az eddigi fellépések alapján - garantáltan elhangzanak energikus Leæther Strip dalok is, így a tomboláshoz minden adott lesz! Az utóbbi időben Klutae/Leæther Strip színpadi előadását élettársa - Kurt Grünewald Hansen - segíti a szintetizátorok mögött, így Claus Larsen csak a frontemberi teendőire kell hogy koncentráljon.

Klutae gitármintákkal dúsított old-school EBM zenéje a kontinentális ipari és a tengerentúli ipari metál kedvelőinek is érdekes lehet. A Klutae a korai években inkább kirándulás volt, az utolsó anyagok azonban jelzik, hogy komolyan kell, komolyan lehet venni ezt a Claus Larsen projektet is!