news

Készül az új X-Marks The Pedwalk album


Sevren Ni-Arb
sem tétlenkedik az új esztendőben; a nagy visszatérő "Inner Zone Journey" után új lemezzel jelentkezik idén az X MARKS THE PEDWALK! A twitter bejegyzés, és a kiadók oldalán megjelent infók szerint az új album a "The Sun, The Cold, and My Underwater Fear" címet kapja. (machinemusic.hu)

Douglas McCarthy szóló album

 

 

 

 

Egy fantasztikus hírrel indul a 2012-es év a Douglas McCarthy hangját kedvelő EBM és szinti-pop rajongók számára, ugyanis a nálunk is nagy sikernek örvendő Nitzer Ebb, valamint a FixmerMcCarthy projekt karizmatikus frontembere idén megjelenteti első szólóalbumát, Life Is Sucking Out The Life Of Me címen.


Itt az új AND ONE korong!

Január 13
-án jelenik meg az electronic body pop koronázatlan királyának aktuális kiadványa "Back Home" címmel. Az AND ONE ezzel az új, 7 számos maxival készíti elő a terepet a májusban megjelenő "S.T.O.P" névre keresztelt stúdiólemeznek.
Talán ez utóbbi lesz az első AND ONE kiadvány ahol Steve Naghavi, Joke Jay és Rick Schah mellett negyedikként már Nico Wieditz is hivatalosan a csapat tagja ...

Clan Of Xymox - Darkest Hour Megjelenés Májusban!


Ronny Moorings érzéki dallamokban,misztikus hangzásban és megigéző ritmusokban kiélt szenvedélye erőtejesebb, mint valaha.  Melankólia, energia és elhatározottság jellemzi az új albumot, ami a "Darkest Hour"
címet viseli és olyan számok kaptak rajta helyet, melyek mint a "My Reality" vagy a hipnotikus hatású club sláger "Delete" egytől egyig megállják majd a helyüket a táncparketten.
Azon túl pedig lebilincselő élményt nyújtanak majd az első osztályú Gothic Himnuszok is, mint a "Dream Of Fools" vagy a lélegzetelállító "Wake Up My Darling".
A lemez meg van koronázva, - ahogy megszokhattuk, Ronny eltéveszthetetlen hangjával, ami ezúttal is szükséges sötét szenvedéllyel járja át a Dark Wave elégiákat.
Lenyűgöző 30 év telt el a CLAN OF XYMOX megalapítása óta - egy időszak, ami visszaköszön az új lemezen: 10 modern Dark Wave klasszikus áll készen arra,
hogy a zene sötét oldala magába fogadja.
A lemez május 20-án, Ronny Moorings születésnapján jelenik meg. A magyar közönség tehát az elsők között élheti át a „Darkest Hour" éjszakának való dinamikáját!


Új lemez a SKINNY PUPPY side projekttől


A legendás SKINNY PUPPY frontembere még 2001-ben elindította OHGR nevű saját projektjét, melyet Mark Walk-al közösen alkotott. Nivek Ogre (Kevin Ogilvie) neve már egybeforrt a sötét elektronikával, és ezt a szólóprojekt eddig kiadott 3 nagylemeze is hűen tükrözi. Részletek: machinemusic.hu

Új MIAB lemez


A "Revelations" január 20-án jelenik meg Európában a Dreamweb Music kiadásában, az Államokban pedig január 24-én a Metropolis Records-tól. A lemezt március 9-én egy újabb kiadvány követi "revelations club.mixes" címmel, mely egy 5 számos maxi lesz.

Célpont 100.3


Örömteli hír, hogy a szcéna zenéi immár az éterben is terjednek!
Műsor minden csütörtökön 22.00 - 23.00 óra között a LÁNCHÍD RÁDIÓN.

Die Krupps

Új mini-albummal jelentkezett a Die Krupps!

"Als wären wir für immer" címmel jelentette meg mini-albumát december 3-án
a német indusztriál-rock-legenda, a Die Krupps.
A - remixekkel együtt - 8-számos korong az együttes első új anyaga 1997 óta.
A lemezzel ismét új partok felé törnek, anélkül, hogy megtagadnák
a gyökereiket, vagy eltávolodnának egyedi hangzásviláguktól.
A rajongóknak nincs hát mitől tartaniuk, a 2010-es Die Krupps
még mindig 100%-ig Die Krupps!

Tracklista:

[01] Beyond
[02] The Chameleon Man
[03] Die Macht
[04] Dr. Mabuse
[05] Als wären wir für immer
[06] Beyond (Unheilig Remix)
[07] Chameleon Man (Vigilante Remix)
[08] Dr. Mabuse (Memphis Remix)

További infok az együttes saját honlapján:

www.diekrupps.de


Letölthető De/Vision szám


A rendkívül sikeres idei év zárásaként, megköszönve a támogatást a rajongóknak és a barátoknak, a DE/VISION ingyenesen letölthetővé tett egy eddig ki nem adott számot a www.depechemode.de oldalon. Az "Easy to love me" című új DE/VISION szám a zenekar saját kiadójánál a Popgefahr Records-nál készült, mely a legutolsó albumot a "Popgefahr"-t is jegyzi. Letöltéshez klikk ide ...
BELÉPÉS

Regisztráció

REGISZTRÁCIÓ
BelépésMonolith

„Jól kiszámított kivégzés." Erre számíthatunk - aztán senki ne panaszkodjon, hogy nem szóltunk. Sőt, már maga Eric van Wonterghem is ráirányítja figyelmünket a lehetséges veszélyekre az Execution (15 Seconds) című szám samplingjében.

A Klinik, a Sonar, az ABC és az Insekt után, az Absolute Body Control mellett ezt el is várjuk tőle. Van Wonterghem 1981 óta tevékenykedik az EBM/indusztriális szcénében, mikor is beszállt az Absolute Body Control-ba. Ez volt Dirk Ivens-szel az első munkakapcsolat. Később ugyancsak Ivens-szel a Klinik egyik alapítója lett, majd Mario Vaerewijck-kal (Vomito Negro) létrehozta az Insektet. Újabban csatlakozott Detune-X-hez.

A minimál-hangzást hideg zörejek, lecsupaszított szőnyegek, valamint kemény, táncolható ritmusok adják, amelyeket ritkábban és takarékosan színez samplingekkel. Amit szeretünk Wonterghem muzsikájában - s amiért kedveljük az elektronikus indusztriált egyáltalában - az az, hogy a régi kísérletező kedvet nem veszítette el, még ma is úgy hat a dolog, mint a nyolcvanas években: nem előre gyártott hangokból összeállított sampling-hangzás, hanem otthon összebarkácsolt gépekkel, a lakásban berendezett stúdióban készült zúzás. Egyszóval őszinte és öncélú.

A belga zenész és producer 1997-ben kezdte szóló-projektjét. Korábbi zenekarjai szikárságát és EBM-es hangzását, kísérletező kedvét megőrizve a dark ambient rémálom-szerű hangulatait ötvözi a seggrázós ritmikával, illetve a nyolcvanas évek hangulatát visszaidéző analóg cucokkal. De ne várjunk semmiféle retro-fílinget. A legmodernebb és legridegebb technika miatt fagy belénk a vér, hogy az ütemes pulzálásra elinduló lábunk és fejünk újra megindítsa vérkeringésünket. Mellesleg úgy tűnik, a belga EBM világa belterjes lehet, mert Wonterghem az ugyanaznap föllépő Dirk Ivens (Klinik) nővérét, Hilde Ivens-t vette feleségül, aki számos trackben elbűvöl hideg hangjával és live VJ-mixeivel.

A Compressed Form című lemez első harmadának finoman a háttérben tartott drone ambientje megadja az alaphangulatot, amit a további két harmad tompára kevert noise ritmusai korbácsolnak fel némi Dive-hangulattal.

A következő Tribal Globe című album már azokat a jellegzetes stílusjegyeket hordozza, ami miatt jelentősnek tartjuk a Monolith munkásságát, csak a későbbi lemezekhez képest vadabb formában: arab és mongol énekminták, kemény és szigorú, de nem minden negyedre lépegető lábdob, hanem szaggatott ritmika és nyers dallamfoszlányok. Már ennek a lemeznek a végén is megörvendeztet bennünket Wonterghem kolléga egy olyan minimál technós döngöléssel, amely az utolsó két lemezére lesz jellemző. Az LP-hez csatlakozó Reactor EP-ről kiemelném a Tribal Globe remixét, ami olyan, mintha egy kifacsart funkyt lelassított punk-ritmussal és megkorbácsolt diszkólédi nyafogásaival díszítenéd.

A következő három mű, a Labyrinth, a 15 Seconds és a Sub-System már a kiforrott Monolithot tárja elénk. A Sub-System című album elkészítésében Johan Van Roy (Suicide Commando) és Dirk Ivens (Klinik, Dive) is segédkezett Wonterghemnek, és a Fad Gadget „Coitus Interuptus" című klasszikusának átiratát is tartalmazza. A túlvezérelt, mégis lágyra visszavett lábdobok, dallamnak hangzó hangfoszlányok, elektromos zörejek, néha torz szövegminták és közel-keleti barátaink énektöredékei egységesen simulnak a technoid EBM-be. A Futurama című opusban (Sub-System) még a magyar underground nyomasztó világából vett hangmintával is meglep bennünket a belga „tánczenész": „a Keleti pályaudvar következik".

A Talisman már más tészta, olyan ami akár a gyomrot is megülheti. Ha nem követtük volna végig a Monolith élettörténetét, ha nem ismernénk gyökereit és elágazásait, akkor ez az érett termés bizony könnyen csúszik, de megdagad a gyomorban, és kóvályoghat csak a falánk fogyasztó. Mert mi ez a követhető négy negyed, meg ezek a letisztultnak tűnő hangok, fülbemászó-szerű dallamok? Pedig csak azt halljuk, ahogy a korábbi elemek (punk, new wawe, EBM, indusztrial, drone, dark és nordikus ambient) összeszervesülnek és egy új, nem meghatározható, mert mindegyik műfaj közös határán lebegő kevercset alkotnak. S aki nem szokta az ilyen sok fűszerből összeállított, mégis nyers szellemi táplálékot, az bizony magára vethet! Külön bünti a második lemezen az amerikai turnéból készített közel fél órás mix, amely ennek a letisztult pokolnak a hideg tüzével perzseli meg lelkünket.

2011. március 25-én a Black Head Agency által szervezett Industrial Booom! fesztivál keretében a Monolith először lép Magyarországon színpadra, úgyhogy „Tessék vigyázni, Eric van Wonterghem következik!"

Egy jellegzetes Monolith klasszikus:

Valami ilyesféle hangulatra készüljetek:

Itt meg feleségestül:


Diszkográfia:
  • Compressed Form 1997
  • Tribal Globe 1999
  • Reactor 1999
  • Labyrinth 2001
  • 15 Seconds 2004
  • Sub-System 2004
  • Talisman 2006
  • Talisman: Live: US Tour 2006
  • Reborn 2007

Dr. Drimál István