news

Készül az új X-Marks The Pedwalk album


Sevren Ni-Arb
sem tétlenkedik az új esztendőben; a nagy visszatérő "Inner Zone Journey" után új lemezzel jelentkezik idén az X MARKS THE PEDWALK! A twitter bejegyzés, és a kiadók oldalán megjelent infók szerint az új album a "The Sun, The Cold, and My Underwater Fear" címet kapja. (machinemusic.hu)

Douglas McCarthy szóló album

 

 

 

 

Egy fantasztikus hírrel indul a 2012-es év a Douglas McCarthy hangját kedvelő EBM és szinti-pop rajongók számára, ugyanis a nálunk is nagy sikernek örvendő Nitzer Ebb, valamint a FixmerMcCarthy projekt karizmatikus frontembere idén megjelenteti első szólóalbumát, Life Is Sucking Out The Life Of Me címen.


Itt az új AND ONE korong!

Január 13
-án jelenik meg az electronic body pop koronázatlan királyának aktuális kiadványa "Back Home" címmel. Az AND ONE ezzel az új, 7 számos maxival készíti elő a terepet a májusban megjelenő "S.T.O.P" névre keresztelt stúdiólemeznek.
Talán ez utóbbi lesz az első AND ONE kiadvány ahol Steve Naghavi, Joke Jay és Rick Schah mellett negyedikként már Nico Wieditz is hivatalosan a csapat tagja ...

Clan Of Xymox - Darkest Hour Megjelenés Májusban!


Ronny Moorings érzéki dallamokban,misztikus hangzásban és megigéző ritmusokban kiélt szenvedélye erőtejesebb, mint valaha.  Melankólia, energia és elhatározottság jellemzi az új albumot, ami a "Darkest Hour"
címet viseli és olyan számok kaptak rajta helyet, melyek mint a "My Reality" vagy a hipnotikus hatású club sláger "Delete" egytől egyig megállják majd a helyüket a táncparketten.
Azon túl pedig lebilincselő élményt nyújtanak majd az első osztályú Gothic Himnuszok is, mint a "Dream Of Fools" vagy a lélegzetelállító "Wake Up My Darling".
A lemez meg van koronázva, - ahogy megszokhattuk, Ronny eltéveszthetetlen hangjával, ami ezúttal is szükséges sötét szenvedéllyel járja át a Dark Wave elégiákat.
Lenyűgöző 30 év telt el a CLAN OF XYMOX megalapítása óta - egy időszak, ami visszaköszön az új lemezen: 10 modern Dark Wave klasszikus áll készen arra,
hogy a zene sötét oldala magába fogadja.
A lemez május 20-án, Ronny Moorings születésnapján jelenik meg. A magyar közönség tehát az elsők között élheti át a „Darkest Hour" éjszakának való dinamikáját!


Új lemez a SKINNY PUPPY side projekttől


A legendás SKINNY PUPPY frontembere még 2001-ben elindította OHGR nevű saját projektjét, melyet Mark Walk-al közösen alkotott. Nivek Ogre (Kevin Ogilvie) neve már egybeforrt a sötét elektronikával, és ezt a szólóprojekt eddig kiadott 3 nagylemeze is hűen tükrözi. Részletek: machinemusic.hu

Új MIAB lemez


A "Revelations" január 20-án jelenik meg Európában a Dreamweb Music kiadásában, az Államokban pedig január 24-én a Metropolis Records-tól. A lemezt március 9-én egy újabb kiadvány követi "revelations club.mixes" címmel, mely egy 5 számos maxi lesz.

Célpont 100.3


Örömteli hír, hogy a szcéna zenéi immár az éterben is terjednek!
Műsor minden csütörtökön 22.00 - 23.00 óra között a LÁNCHÍD RÁDIÓN.

Die Krupps

Új mini-albummal jelentkezett a Die Krupps!

"Als wären wir für immer" címmel jelentette meg mini-albumát december 3-án
a német indusztriál-rock-legenda, a Die Krupps.
A - remixekkel együtt - 8-számos korong az együttes első új anyaga 1997 óta.
A lemezzel ismét új partok felé törnek, anélkül, hogy megtagadnák
a gyökereiket, vagy eltávolodnának egyedi hangzásviláguktól.
A rajongóknak nincs hát mitől tartaniuk, a 2010-es Die Krupps
még mindig 100%-ig Die Krupps!

Tracklista:

[01] Beyond
[02] The Chameleon Man
[03] Die Macht
[04] Dr. Mabuse
[05] Als wären wir für immer
[06] Beyond (Unheilig Remix)
[07] Chameleon Man (Vigilante Remix)
[08] Dr. Mabuse (Memphis Remix)

További infok az együttes saját honlapján:

www.diekrupps.de


Letölthető De/Vision szám


A rendkívül sikeres idei év zárásaként, megköszönve a támogatást a rajongóknak és a barátoknak, a DE/VISION ingyenesen letölthetővé tett egy eddig ki nem adott számot a www.depechemode.de oldalon. Az "Easy to love me" című új DE/VISION szám a zenekar saját kiadójánál a Popgefahr Records-nál készült, mely a legutolsó albumot a "Popgefahr"-t is jegyzi. Letöltéshez klikk ide ...
BELÉPÉS

Regisztráció

REGISZTRÁCIÓ
BelépésNitzer Ebb

A kezdetektől az áttörésig - EBM hős születik

Hamarosan új albummal jelentkezik az EBM műfaj egyik koronázatlan királya, a Nitzer Ebb. Mindazok kedvéért, akik csak alig ismerik őket, vagy egyáltalán nem is hallottak róluk, íme egy rövid műfaj-bemutatóval egybekötött biográfia.

Az EBM elnevezés az Electronic Body Music rövidítéséből származik, melyet Aggrepo (Aggressive Popmusic) névvel is illettek, és a 80-as, valamint a korai 90-es évek kedvelt zenei stílusa volt, főként a brit, és a páneurópai underground klub-szcénában. Visszatérően ismétlődő sequencer-futamok, táncolható ritmusok, és katonásan skandált szövegek - nagyjából ezek az EBM legfőbb stílusjegyei. A minimál-techno, és az indusztriális zene is visszaköszön, és egyben a modern techno előfutárának is tekinthető az EBM.

A Nitzer Ebb ennek a műfajnak a határait tágítgatta, és jelentősen meg is reformálta, munkásságának 13 éve alatt. Példát adva ezzel olyan későbbi sztár-csapatoknak, mint például a Prodigy.

A Nitzer Ebb első - Isn't It Funny How Your Body Works (1984) -, és utolsó - I Thought (1995) - kislemeze között öt - a kritikusok által is elismert - albumot jelentetett meg. A That Total Age-dzsel debütált a Douglas McCarthy, Bon Harris, és David Gooday alkotta Chelmsford-i trió, 1987-ben. A Phil Harding által remixelt Join In The Chant kedvvel forgatott maxi-lemez lett a brit acid house, és techno klubokban.


Ebbheadek a csúcson

Nagyot dobott az együttes ismertségén, hogy elkísérhették a Depeche Mode-ot a Music For The Masses turnéjára. Itt már Julian Beeston püfölte a háttérben a dobokat, felváltva az egyik alapító tagot, David Gooday-t.
McCarthy és Harris, Flood társaságában tért vissza a stúdióba, hogy felvegye soron következő albumát, a Belief-et. Ez a gyümölcsöző munkakapcsolat megmaradt a további lemezeknél is.
A három megjelentetett kislemez - Control I'm Here, Hearts And Minds, Shame - hatalmas sikernek örvendett, az akkor éppen tetőfokára hágó EBM láznak - és William Orbit nagyszerű remixeinek - köszönhetően.
1990-ben jelent meg a Showtime, melyen a megszokott, oldschool EBM szerzemények - Getting Closer, Fun To Be Had - mellett az electro blues-zal is kacérkodott a csapat - One Man's Burden, Nobody Knows. A legsokkolóbbra azonban a Lightning Man kislemez sikerült, mely jazz, és ragtime hangmintákat is felvonultatott.
Ezt követően egy négyszámos EP-t vettek fel (As Is), négy különböző mixmester segítségével. Köztük találhatjuk a nagy példaképet, Jaz Coleman-t, a Killing Joke-ból, és Alan Wilder-t, aki akkor még oszlopos tagja volt Depeche Mode-nak.
Alan ott bábáskodott a következő nagylemez - Ebbhead - munkálatainál is, ő volt az, aki igyekezett felfedezni a melodikus potenciált a Nitzer Ebb zenéjében. Erről az albumról talán csak a Godhead idézte a régi időket.


Elfordulás ('95) és újbóli egymásra találás ('06)

A Nitzer Ebb történetének leghosszabb kreatív időszaka következett, hiszen a Big Hit című korongra négy évet kellett várni. 1995-ben tértek vissza a Kick It című kislemezzel, mely megmutatta, hogy sem a régi erejükből, sem a kísérletező kedvükből nem veszítettek a fiúk. A szakadék azonban, mely a Big Hit munkálatai közben keletkezett McCarthy és Harris között, egyre inkább mélyülni látszott, és érződött, hogy még egy albumot már nem fognak közösen felvenni. Hét évnek kellett eltelnie, hogy egyáltalán szóba álljanak egymással. Időközben azonban több helyről is igen erős jelzések érkeztek, hogy számos előadó hivatkozik rájuk, mint a zenéjét befolyásoló tényezőre, és kiadójuk sublabel-je, a Novamute is egyre-másra jelentette meg klasszikusaik újrakevert változatait.
Talán ennek is köszönhető, hogy a külön utakon járó alapító tagok - Douglas Terence Fixmer-rel karöltve létrehozta a Fixmer/McCarthy projektet. Első albumuk Between The Devil címen jelent meg, 2004-ben. Bon eközben az Egyesült Államokban producerkedett olyan csapatoknak, mint a Marilyn Manson, vagy a Smashing Pumpkins. Emellett ő is saját együttest alakított, ez lett a Maven. - 2006. nyarán újra színpadra álltak, és egy életmű-áttekintést is megjelentettek.
A Body Of Work névre hallgató kompilációra egybegyűjtötték az összes Nitzer Ebb kislemezt, és mindezek mellett még sok ritkaságot is kaptak a rajongók.
A Body Of Work Tour dokumentációjára még várni kell, de Bon Harris július végén azt nyilatkozta, hogy jelenleg is potenciális közreműködőket keresnek a kiadványhoz Los Angeles-ben, és tovább dolgoznak a projekten.
A csapat emellett több klub-, és fesztivál-meghívásnak is eleget tett, a helyszínek között Budapest is szerepelt: a Nitzer Ebb a 2007-es Sziget Fesztivál keretében járt nálunk, ahol már egy vadonatúj szerzeményt is hallhattunk tőlük, ez volt a Payroll. Ez a szám később az Advanced Electronics Vol.6 című válogatáson is megjelent, valamint helyet kapott a Fűrész 4 soundtrack-jén is.


A Nitzer Ebb visszatér

Idén májusban új lemezt adott ki Douglas McCarthy Terence Fixmer-rel közös alkalmi projektje, Into The Night címmel.
Az új Nitzer Ebb anyagot Bon Harris ígérete szerint, várhatóan még ez év végéig kézhez kaphatjuk, a produkciós munkálatok ugyanis részben lezártnak tekinthetők. Flood már jelentkezett a bandánál, hogy szívesen mixelné az új albumot, erre talán szeptemberben sor is kerülhet. Az eddigi keverési munkálatokat John O végezte. Hogy melyik kiadónál jelenik meg az új Nitzer Ebb sorlemez, az még kérdéses, de reméljük, megéri a hosszú várakozás!

 

szöveg: Janurik János / képek: www.nitzer-ebb.com / Janurik János (Sziget 2007)