news

Készül az új X-Marks The Pedwalk album


Sevren Ni-Arb
sem tétlenkedik az új esztendőben; a nagy visszatérő "Inner Zone Journey" után új lemezzel jelentkezik idén az X MARKS THE PEDWALK! A twitter bejegyzés, és a kiadók oldalán megjelent infók szerint az új album a "The Sun, The Cold, and My Underwater Fear" címet kapja. (machinemusic.hu)

Douglas McCarthy szóló album

 

 

 

 

Egy fantasztikus hírrel indul a 2012-es év a Douglas McCarthy hangját kedvelő EBM és szinti-pop rajongók számára, ugyanis a nálunk is nagy sikernek örvendő Nitzer Ebb, valamint a FixmerMcCarthy projekt karizmatikus frontembere idén megjelenteti első szólóalbumát, Life Is Sucking Out The Life Of Me címen.


Itt az új AND ONE korong!

Január 13
-án jelenik meg az electronic body pop koronázatlan királyának aktuális kiadványa "Back Home" címmel. Az AND ONE ezzel az új, 7 számos maxival készíti elő a terepet a májusban megjelenő "S.T.O.P" névre keresztelt stúdiólemeznek.
Talán ez utóbbi lesz az első AND ONE kiadvány ahol Steve Naghavi, Joke Jay és Rick Schah mellett negyedikként már Nico Wieditz is hivatalosan a csapat tagja ...

Clan Of Xymox - Darkest Hour Megjelenés Májusban!


Ronny Moorings érzéki dallamokban,misztikus hangzásban és megigéző ritmusokban kiélt szenvedélye erőtejesebb, mint valaha.  Melankólia, energia és elhatározottság jellemzi az új albumot, ami a "Darkest Hour"
címet viseli és olyan számok kaptak rajta helyet, melyek mint a "My Reality" vagy a hipnotikus hatású club sláger "Delete" egytől egyig megállják majd a helyüket a táncparketten.
Azon túl pedig lebilincselő élményt nyújtanak majd az első osztályú Gothic Himnuszok is, mint a "Dream Of Fools" vagy a lélegzetelállító "Wake Up My Darling".
A lemez meg van koronázva, - ahogy megszokhattuk, Ronny eltéveszthetetlen hangjával, ami ezúttal is szükséges sötét szenvedéllyel járja át a Dark Wave elégiákat.
Lenyűgöző 30 év telt el a CLAN OF XYMOX megalapítása óta - egy időszak, ami visszaköszön az új lemezen: 10 modern Dark Wave klasszikus áll készen arra,
hogy a zene sötét oldala magába fogadja.
A lemez május 20-án, Ronny Moorings születésnapján jelenik meg. A magyar közönség tehát az elsők között élheti át a „Darkest Hour" éjszakának való dinamikáját!


Új lemez a SKINNY PUPPY side projekttől


A legendás SKINNY PUPPY frontembere még 2001-ben elindította OHGR nevű saját projektjét, melyet Mark Walk-al közösen alkotott. Nivek Ogre (Kevin Ogilvie) neve már egybeforrt a sötét elektronikával, és ezt a szólóprojekt eddig kiadott 3 nagylemeze is hűen tükrözi. Részletek: machinemusic.hu

Új MIAB lemez


A "Revelations" január 20-án jelenik meg Európában a Dreamweb Music kiadásában, az Államokban pedig január 24-én a Metropolis Records-tól. A lemezt március 9-én egy újabb kiadvány követi "revelations club.mixes" címmel, mely egy 5 számos maxi lesz.

Célpont 100.3


Örömteli hír, hogy a szcéna zenéi immár az éterben is terjednek!
Műsor minden csütörtökön 22.00 - 23.00 óra között a LÁNCHÍD RÁDIÓN.

Die Krupps

Új mini-albummal jelentkezett a Die Krupps!

"Als wären wir für immer" címmel jelentette meg mini-albumát december 3-án
a német indusztriál-rock-legenda, a Die Krupps.
A - remixekkel együtt - 8-számos korong az együttes első új anyaga 1997 óta.
A lemezzel ismét új partok felé törnek, anélkül, hogy megtagadnák
a gyökereiket, vagy eltávolodnának egyedi hangzásviláguktól.
A rajongóknak nincs hát mitől tartaniuk, a 2010-es Die Krupps
még mindig 100%-ig Die Krupps!

Tracklista:

[01] Beyond
[02] The Chameleon Man
[03] Die Macht
[04] Dr. Mabuse
[05] Als wären wir für immer
[06] Beyond (Unheilig Remix)
[07] Chameleon Man (Vigilante Remix)
[08] Dr. Mabuse (Memphis Remix)

További infok az együttes saját honlapján:

www.diekrupps.de


Letölthető De/Vision szám


A rendkívül sikeres idei év zárásaként, megköszönve a támogatást a rajongóknak és a barátoknak, a DE/VISION ingyenesen letölthetővé tett egy eddig ki nem adott számot a www.depechemode.de oldalon. Az "Easy to love me" című új DE/VISION szám a zenekar saját kiadójánál a Popgefahr Records-nál készült, mely a legutolsó albumot a "Popgefahr"-t is jegyzi. Letöltéshez klikk ide ...
BELÉPÉS

Regisztráció

REGISZTRÁCIÓ
BelépésSignal Aout 42

A belga Signal Aout 42 történetét két nagy szakaszra oszthatjuk.

Az alakulással kezdődő első időszak elején még csak egyszerűen Signal-nak elnevezett együttest iskolatársak hívták életre. Az 1981-től Jacky Meurisse, Damien és Luc Vandamme alkotta trió kisebb fellépések sora után nevezte át a végleges Signal Aout 42 névre a projektet. A kezdetektől fogva Meurisse volt a fő mozgatórugó, a két Vandamme a „kreatív ötletekért" voltak felelősek. A három alapító mellett még néhányan megfordultak a projekt stúdió és koncerttevékenysége során a Signal Aout 42 portáján (pl. Jean Luc Szekanecz, Bruno Van Garsse), de az együttes történetét, alkotásait átnézve egyértelműen látszik, hogy valójában az lassanként Meurisse játszóterévé vált.

Az 1986-ban megjelent Pleasure And Crime és Girls Of Vlaanderen 12"-es kiadványok után a Play It Again Sam kiadó berkein belül működő LD Records adta ki a korszak további lemezeit, így az első - Pro Patria című - albumot is.

Az induláskor még saját készítésű „hangszerekkel" előállított noise hangzást, fokozatosan felváltotta az EBM; az album pedig egyértelműen - az akkori hódítását éppen megkezdő - new beat stílusjegyeit is magán viseli. A bemutatkozó album címadó dala a mai napig kötelező „olvasmány" minden magára is valamit adó EBM/electro zenehallgatónak, -kedvelőnek, de az albumról kimásolt kislemezek (Right Thing, Submarine Dance, Carnaval) is egytől-egyig alapműnek tekinthetőek.

Az 1990-ben megjelent Contrast album már - az egyébként magas színvonalú és nagyszámú - belga alternatív elektronikus együttes elitjébe emelte a Signal Aout 42-t.

A második nagylemez is dúskál a kiemelkedő dalokban, gondoljunk csak a To Paint-re, To Talk Nonsense-re vagy a Dead Is Calling-ra (utóbbi kettő 12"-es kislemezként is megjelent).

1990 végén az együttes szakított az LD Records-szal és először a Music Man Records majd az Alora Music kiadó adta ki az újabb kiadványokat.

Meurisse egyedi, szinte védjegyévé vált félig éneklős, félig szavalós vokálja továbbra is érdekes zenei alapokra épül rá. Az EBM, electro, new wave, techno különböző stílusjegyei keverednek megfelelő arányban, érdekes ötvözetet alkotva.

Az 1993-as Conviction albumot és a Last Quest maxit, valamint az Out Of Line kiadó - Immortal Collection - néven 1995-ben kiadott válogatását tekinthetjük az első korszak zárásának, mely egyre inkább techno felé orientálódik.

Ezután egy hosszabb - 12 éves (!) - szünet következett, és a 2007-es Transformation album megjelenésétől számíthatjuk a - remélhetőleg hosszú és termékeny - második korszak kezdetét.

Az újraindulás támogatása is a német Out Of Line kiadó nevéhez fűződik. A 2007-es nagylemezt hosszú előkészületek után a korábbi kis alternatív kiadóból, lemezboltból, Berlini székhelyű, meghatározó kiadóvá váló lemezcég jelentette meg és sokak örömére a sötétebb, alternatívabb irányba mozdult „vissza" a projekt (pl. Hell Gate).

2010-ben a Vae Victis album jelezte, hogy a Signal Aout 42 továbbra is aktív marad a színtéren. Az album hamisítatlan SA42 hangulatú, elég csak meghallgatni a You Find Me! dalt az albumról.

 

A Signal Aout 42 a 80-as évek végén, 90-es évek elején működő alternatív elektronikus nagyágyúk (Front 242, Front Line Assembly, Skinny Puppy, Nitzer Ebb) mellett nagyon nehéz volt érvényesülni. Ennek ellenére több olyan dalt is magáénak tudhat melyek nélkül szegényebb lenne az EBM, new beat, electro történelem

2011. március 24-én a Black Head Agency által szervezett Industrial Booom! fesztivál keretében a Signal Aout 42 először lép Magyarországon színpadra!