news

Készül az új X-Marks The Pedwalk album


Sevren Ni-Arb
sem tétlenkedik az új esztendőben; a nagy visszatérő "Inner Zone Journey" után új lemezzel jelentkezik idén az X MARKS THE PEDWALK! A twitter bejegyzés, és a kiadók oldalán megjelent infók szerint az új album a "The Sun, The Cold, and My Underwater Fear" címet kapja. (machinemusic.hu)

Douglas McCarthy szóló album

 

 

 

 

Egy fantasztikus hírrel indul a 2012-es év a Douglas McCarthy hangját kedvelő EBM és szinti-pop rajongók számára, ugyanis a nálunk is nagy sikernek örvendő Nitzer Ebb, valamint a FixmerMcCarthy projekt karizmatikus frontembere idén megjelenteti első szólóalbumát, Life Is Sucking Out The Life Of Me címen.


Itt az új AND ONE korong!

Január 13
-án jelenik meg az electronic body pop koronázatlan királyának aktuális kiadványa "Back Home" címmel. Az AND ONE ezzel az új, 7 számos maxival készíti elő a terepet a májusban megjelenő "S.T.O.P" névre keresztelt stúdiólemeznek.
Talán ez utóbbi lesz az első AND ONE kiadvány ahol Steve Naghavi, Joke Jay és Rick Schah mellett negyedikként már Nico Wieditz is hivatalosan a csapat tagja ...

Clan Of Xymox - Darkest Hour Megjelenés Májusban!


Ronny Moorings érzéki dallamokban,misztikus hangzásban és megigéző ritmusokban kiélt szenvedélye erőtejesebb, mint valaha.  Melankólia, energia és elhatározottság jellemzi az új albumot, ami a "Darkest Hour"
címet viseli és olyan számok kaptak rajta helyet, melyek mint a "My Reality" vagy a hipnotikus hatású club sláger "Delete" egytől egyig megállják majd a helyüket a táncparketten.
Azon túl pedig lebilincselő élményt nyújtanak majd az első osztályú Gothic Himnuszok is, mint a "Dream Of Fools" vagy a lélegzetelállító "Wake Up My Darling".
A lemez meg van koronázva, - ahogy megszokhattuk, Ronny eltéveszthetetlen hangjával, ami ezúttal is szükséges sötét szenvedéllyel járja át a Dark Wave elégiákat.
Lenyűgöző 30 év telt el a CLAN OF XYMOX megalapítása óta - egy időszak, ami visszaköszön az új lemezen: 10 modern Dark Wave klasszikus áll készen arra,
hogy a zene sötét oldala magába fogadja.
A lemez május 20-án, Ronny Moorings születésnapján jelenik meg. A magyar közönség tehát az elsők között élheti át a „Darkest Hour" éjszakának való dinamikáját!


Új lemez a SKINNY PUPPY side projekttől


A legendás SKINNY PUPPY frontembere még 2001-ben elindította OHGR nevű saját projektjét, melyet Mark Walk-al közösen alkotott. Nivek Ogre (Kevin Ogilvie) neve már egybeforrt a sötét elektronikával, és ezt a szólóprojekt eddig kiadott 3 nagylemeze is hűen tükrözi. Részletek: machinemusic.hu

Új MIAB lemez


A "Revelations" január 20-án jelenik meg Európában a Dreamweb Music kiadásában, az Államokban pedig január 24-én a Metropolis Records-tól. A lemezt március 9-én egy újabb kiadvány követi "revelations club.mixes" címmel, mely egy 5 számos maxi lesz.

Célpont 100.3


Örömteli hír, hogy a szcéna zenéi immár az éterben is terjednek!
Műsor minden csütörtökön 22.00 - 23.00 óra között a LÁNCHÍD RÁDIÓN.

Die Krupps

Új mini-albummal jelentkezett a Die Krupps!

"Als wären wir für immer" címmel jelentette meg mini-albumát december 3-án
a német indusztriál-rock-legenda, a Die Krupps.
A - remixekkel együtt - 8-számos korong az együttes első új anyaga 1997 óta.
A lemezzel ismét új partok felé törnek, anélkül, hogy megtagadnák
a gyökereiket, vagy eltávolodnának egyedi hangzásviláguktól.
A rajongóknak nincs hát mitől tartaniuk, a 2010-es Die Krupps
még mindig 100%-ig Die Krupps!

Tracklista:

[01] Beyond
[02] The Chameleon Man
[03] Die Macht
[04] Dr. Mabuse
[05] Als wären wir für immer
[06] Beyond (Unheilig Remix)
[07] Chameleon Man (Vigilante Remix)
[08] Dr. Mabuse (Memphis Remix)

További infok az együttes saját honlapján:

www.diekrupps.de


Letölthető De/Vision szám


A rendkívül sikeres idei év zárásaként, megköszönve a támogatást a rajongóknak és a barátoknak, a DE/VISION ingyenesen letölthetővé tett egy eddig ki nem adott számot a www.depechemode.de oldalon. Az "Easy to love me" című új DE/VISION szám a zenekar saját kiadójánál a Popgefahr Records-nál készült, mely a legutolsó albumot a "Popgefahr"-t is jegyzi. Letöltéshez klikk ide ...
BELÉPÉS

Regisztráció

REGISZTRÁCIÓ
BelépésSonar

Ha egyszer beindul a rotáció...

A Sonart nem kell bemutatni, hiszen Steve Black Head úr és gárdája szervezésében tavaly már volt szerencsénk a két tagot külön-külön látni-hallani itthon is. De azért fussuk át az együttes élettörténetét, talán nem lesz minden tanulság nélküli e tárgyban írott dolgozatunk.

Bár az ipari zene igen tiszteletreméltó hagyományokkal rendelkezik a múlt század első harmadának konkrét zenéjétől és Steve Reich meg John Cage repetitív kísérletezéseitől kezdve a hetvenes évek számomra hallgathatatlan Throbbing Gristle-jén és már hallgathatóbb Cabaret Voltaire-én keresztül a nyolcvanas évek balos Test Dept-jéig és Einstürzende Neubauten-jéig - hogy csak az ismertebbeket említsem -, a kilencvenes évek industrialja egészen más vonalon mozog, mint nagyszerű elődje. Már nem a hagyományos hangszereket szólaltatja meg másképp vagy nem hangszernek szánt tárgyakból csal ki zeneinek szánt hangokat. Az új ipari zene most már az analóg és digitális kütyüket vonja kínpadra. De nem csak az elektronika üdvözlendő betörése és elterjedése miatt más a kilencvenes évek eleje óta előállított industrial, hanem a hangulat, az életérzés miatt is. Az ipari fíling arról szól, hogy mit nem akarunk, mit nem látunk szívesen az életünkben. Ez a műfaj a tagadás, a lázadás, a düh és a harag tüzes pörgése. A kilencvenes évektől ezt már nem olajos hordók püfölésével, ventilátor gitárhúrokon alkalmazott pengetésével érik el a művész urak és hölgyek, hanem minél kifacsartabb hanghullámok és torzítottabb dobprogramok kikísérletezésével.

A Sonar a belga Dirk Ivens egyik side projectje, aki a Klinik frontembere volt 1991-ig (majd 2003-tól megint), s egyébként a Dive-ért (is) felelős. Ivens 1996-ban engedte szabadjára a Sonart eleinte Patrick Stevens-szel (Hypnoskull), majd országos barátjával Erik Van Wonterghemmel (Insekt, Monolith) folytatta a hergelődést, akivel már a nyolcvanas évek legelején megalakította az Absolute Body Contolt, amelyet a Suicide, a D.A.F. és a korabeli angol elektronikus szcéné inspirált. A test tökéletes ellenőrzésére kiókomulált egyszerű, de zsigeri ritmika durva zörejekkel társult már a Klinik és a Dive idejében is, s ezen a kitaposott ösvényen halad tovább a Sonar. Bár itt már hallani vélem a Sielwolf hatását és a Synapscape visszahatását.

De valahol egyszer elindult a rotáció. És ha egyszer beindul a rotáció (Rotation 1996),

akkor körben forognak az ember agyában a fogaskerekek mindig ugyanarra a kíméletlenül pörgő ritmusra. Mint amikor álmatlanul forgolódsz ágyadban, és folyton ugyanaz a loop bukkan elő agytekervényeidből. Loopolt zenei rémálom. Megszondázott altudati zúgások és ösztönös lüktetések. Nekem ezt jelenti a Sonar féle industriált.

Az első két év munkássága kimondottan a durvább hangzást részesíti előnyben, e korszak összefoglalása a Connected (1998) nagylemez, amelyről a séf ajánlata a következő:Igazi ipari döngölés!

De még ugyanebben az évben kijön egy másik nagylemez, az azóta már klasszikusnak számító Overdose Simulation, amely a vegytiszta Sonar-hangzást hordozza. Tenyérbe mászó, direktebb rhytmic noise-zal szembesülhetünk ezen az energikus hangzóanyagon, melyről hallgasd meg a kedvencemet:

De még érdekesebb ennek a termékeny évnek a harmadik gyümölcse, amelyet az azóta sajnálatos módon elhalálozott Muslimgauze-zal karöltve bütyköltek össze a belga gyárzenészek. A Muslimgauze már önmagában is jó példa arra, hogy a muszlim hagyomány hogyan fér meg a technicista zenével, hát még így megfejelve a sonari ridegséggel!

Itt most átugrunk pár kiváló EP-t és rátérünk a 2000 utáni munkásságra, melynek során mindvégig megmarad a „kevesebb több" elve, de az anyag összességében erős eltolódást mutat a Monolith féle savasabb hangzás felé. A Remote assault remekbe szabott táncolható hegesztései közül ezt ajánlom ínycsiklandóként:

De ezzel még nincs vége a menetelésnek, mert a dobhártyák elleni távolból irányított két támadást élvezhetünk 2003-ból és 2006-ból. A Volt controlhoz egy kiváló remix-album is csatlakozik, de az UFO-agymosást zárjuk az Alien overdrive kétségtelen slágerével, a Bad mannel és azért is, hogy meglegyen a koncert-fíling:

Sonar diszkográfia

1996 Rotation (7'' vinyl)
1996 Sonar
1997 On mission inside (12'' ep)
1997 Dislocated (10'')
1998 Connected
1998 Overdose simulation
1998 Sonar vs Muslimgauze
1999 Cosmic rays (ep)
1999 Cosmic live rays
1999 Voodoo vision (10'' ep)
2000 Remote assault
2001 Parallel friction 7''
2003 Volt control
2003 Volt revisited
2005 Bad man
2006 Alien overdrive

Drimál István tollából