news

Készül az új X-Marks The Pedwalk album


Sevren Ni-Arb
sem tétlenkedik az új esztendőben; a nagy visszatérő "Inner Zone Journey" után új lemezzel jelentkezik idén az X MARKS THE PEDWALK! A twitter bejegyzés, és a kiadók oldalán megjelent infók szerint az új album a "The Sun, The Cold, and My Underwater Fear" címet kapja. (machinemusic.hu)

Douglas McCarthy szóló album

 

 

 

 

Egy fantasztikus hírrel indul a 2012-es év a Douglas McCarthy hangját kedvelő EBM és szinti-pop rajongók számára, ugyanis a nálunk is nagy sikernek örvendő Nitzer Ebb, valamint a FixmerMcCarthy projekt karizmatikus frontembere idén megjelenteti első szólóalbumát, Life Is Sucking Out The Life Of Me címen.


Itt az új AND ONE korong!

Január 13
-án jelenik meg az electronic body pop koronázatlan királyának aktuális kiadványa "Back Home" címmel. Az AND ONE ezzel az új, 7 számos maxival készíti elő a terepet a májusban megjelenő "S.T.O.P" névre keresztelt stúdiólemeznek.
Talán ez utóbbi lesz az első AND ONE kiadvány ahol Steve Naghavi, Joke Jay és Rick Schah mellett negyedikként már Nico Wieditz is hivatalosan a csapat tagja ...

Clan Of Xymox - Darkest Hour Megjelenés Májusban!


Ronny Moorings érzéki dallamokban,misztikus hangzásban és megigéző ritmusokban kiélt szenvedélye erőtejesebb, mint valaha.  Melankólia, energia és elhatározottság jellemzi az új albumot, ami a "Darkest Hour"
címet viseli és olyan számok kaptak rajta helyet, melyek mint a "My Reality" vagy a hipnotikus hatású club sláger "Delete" egytől egyig megállják majd a helyüket a táncparketten.
Azon túl pedig lebilincselő élményt nyújtanak majd az első osztályú Gothic Himnuszok is, mint a "Dream Of Fools" vagy a lélegzetelállító "Wake Up My Darling".
A lemez meg van koronázva, - ahogy megszokhattuk, Ronny eltéveszthetetlen hangjával, ami ezúttal is szükséges sötét szenvedéllyel járja át a Dark Wave elégiákat.
Lenyűgöző 30 év telt el a CLAN OF XYMOX megalapítása óta - egy időszak, ami visszaköszön az új lemezen: 10 modern Dark Wave klasszikus áll készen arra,
hogy a zene sötét oldala magába fogadja.
A lemez május 20-án, Ronny Moorings születésnapján jelenik meg. A magyar közönség tehát az elsők között élheti át a „Darkest Hour" éjszakának való dinamikáját!


Új lemez a SKINNY PUPPY side projekttől


A legendás SKINNY PUPPY frontembere még 2001-ben elindította OHGR nevű saját projektjét, melyet Mark Walk-al közösen alkotott. Nivek Ogre (Kevin Ogilvie) neve már egybeforrt a sötét elektronikával, és ezt a szólóprojekt eddig kiadott 3 nagylemeze is hűen tükrözi. Részletek: machinemusic.hu

Új MIAB lemez


A "Revelations" január 20-án jelenik meg Európában a Dreamweb Music kiadásában, az Államokban pedig január 24-én a Metropolis Records-tól. A lemezt március 9-én egy újabb kiadvány követi "revelations club.mixes" címmel, mely egy 5 számos maxi lesz.

Célpont 100.3


Örömteli hír, hogy a szcéna zenéi immár az éterben is terjednek!
Műsor minden csütörtökön 22.00 - 23.00 óra között a LÁNCHÍD RÁDIÓN.

Die Krupps

Új mini-albummal jelentkezett a Die Krupps!

"Als wären wir für immer" címmel jelentette meg mini-albumát december 3-án
a német indusztriál-rock-legenda, a Die Krupps.
A - remixekkel együtt - 8-számos korong az együttes első új anyaga 1997 óta.
A lemezzel ismét új partok felé törnek, anélkül, hogy megtagadnák
a gyökereiket, vagy eltávolodnának egyedi hangzásviláguktól.
A rajongóknak nincs hát mitől tartaniuk, a 2010-es Die Krupps
még mindig 100%-ig Die Krupps!

Tracklista:

[01] Beyond
[02] The Chameleon Man
[03] Die Macht
[04] Dr. Mabuse
[05] Als wären wir für immer
[06] Beyond (Unheilig Remix)
[07] Chameleon Man (Vigilante Remix)
[08] Dr. Mabuse (Memphis Remix)

További infok az együttes saját honlapján:

www.diekrupps.de


Letölthető De/Vision szám


A rendkívül sikeres idei év zárásaként, megköszönve a támogatást a rajongóknak és a barátoknak, a DE/VISION ingyenesen letölthetővé tett egy eddig ki nem adott számot a www.depechemode.de oldalon. Az "Easy to love me" című új DE/VISION szám a zenekar saját kiadójánál a Popgefahr Records-nál készült, mely a legutolsó albumot a "Popgefahr"-t is jegyzi. Letöltéshez klikk ide ...
BELÉPÉS

Regisztráció

REGISZTRÁCIÓ
BelépésThe Neon Judgement

Az idő elszállt, de a szív fiatal. Izzó, lüktető energiával pumpálja a vért, hajtja az izmokat, ellátja az agyat. A düh, a lázadás és az elszántság nem csökkent. A Neon Judgement immáron 31 éves fennállása alatt egy pillanatra sem
adta fel.  1981-ben a Leuven nevű belga városban alapította Dirk Da Davo és TB Frank. 82-ben jelent meg az első hivatalos kislemezük a Factory Walk.Nemcsak hogy hibátlanul illeszkedik a korai 80-as évek Cabaret Voltaire által megszabott csapásirányhoz, hanem nyilvánvalóan mutatja, ez a zenekar még komoly meglepetéseket tartogat... A new wave-es torzított gitár, az ötletesen programozott dobgép és a dühös-profetikus ének valami még újabbat, még mágikusabbat és    feszesebbet ígér. És ez az ígéret megvalósul. A zenekar nem csak az EBM (Electronic Body Music) nagy klasszikusává nőtte ki magát, hanem munkásságával nagyban hatott a későbbi New Beat-re és a Techno-ra is.
Az első nagylemez a "1981-1984" 85-ben jelent meg és a Concrete (It Feels So Strong) és a T.V. Treated című slágerük már egyértelművé teszi, beírják magukat a zenetörténetbe.Érdemes meghallgatni a The Man című dalukat a következő évben megjelenő "Mafu Cage" című lemezükről. Luc Van Acker jó ismerősük, bátran állíthatom, hogy a korai RevCo hangzás is sokat köszönhet a bandának... Egy lényegesen bátrabb és vagányabb hangzás kezd megjelenni. A lovakat már hamarabb felnyergelték, de a sarkantyút csak most vágták a véknyába...Ezt követően egy több év munkáját összefoglaló anyaggal jelentkeztek "The First Judgements" (87). A kronológiai helyesség megtörik, de nem lennék igazi rajongójuk, ha nem mutatnám be nektek erről a válogatásról a The Fashion Party című korszakalkotó electro!!! eposzukat. Egészen megdöbbentő, hogy ez a 83-ban összerakott dal mennyire megelőlegezi a jövőt. Electro a javából. Hibátlan. Erre kössetek masnit... Be lehet vinni az erdőbe a népet azzal a kérdéssel, hogy mikori ez a dal. Érdemes tesztelni...Meg kell említsem, hogy a zenekar lemezeit a világ egyik legfontosabb kiadója a Play It Again Sam [PIAS] Records gondozta akkoriban, később az SPV és a KK Records is kivette a részét a sikerből. A PIAS-nél készültek el a Horny as Hell (88) és a General Pain and Major Disease (89) (válogatás) és a Blood and Thunder (89) című lemezeik. Az közös munkát ekkor már egy nagyon markáns, néhol a dark wave felé is kacsintgató (Miss Brown) hangzás jellemzi. De a számomra legkedvesebb dalukban a Games of Love-ban  már kilóg a lóláb, egészen biztos vagyok benne, hogy a western filmek hatása alól sem tudták kivonni magukat... Kicsit olyan az egész, mintha Nick Cave tolna sötét elektronikát, hasonló habitus, költőiség és megszállottság fűti őket is.
 
Miss Brown:

 
Games of Love:

 
Ez vezet az utolsó két Piás ;) sorlemezükhöz az The Insult-hoz és a Are you real?-hez. Az elsőnél már nincs kétség, ez bizony nagyon "cowboy" barát lemez, a kislemezre kimásolt "Alaska Highway" is igazi gitárballada. Igényes, szeretni való album, de nem mindig az, amit eddig megszoktunk tőlük. A második lemezre dominánssá válik a New Beat hangzás, gyakran a kor ugrálós "rave" és "hip-hop" groove-jaival színesítve. Kissé eltávolodnak az EBM hangzástól, hallatszik, hogy nagyobb réteget szeretnének megcélozni.
 
A kilencvenes években a folytatás az At Devil's fork (SPV) (95) és a majd 20 éves korszakukat lezáró Dazsoo (KK) (98). A Dazsoo már végre sokkal elektronikusabb album, érezhető, hogy a zenekar szeretne visszakanyarodni a klubok felé. Több a techno hivatkozás, bár a hallgató egy percig sem érezheti biztonságban magát, hiszen bármikor nyakon vághatják egy reggae basszussal is... Talán ez az eklektika volt az oka annak, hogy ez az alkotói korszakuk (90es évek közepe, vége) szinte teljesen kimaradt az EBM közösségnek. Igényes, nagyszerűen összerakott zene, de nem vagyok biztos benne, hogy lázba hozza a hozzánk hasonló szögecsfejeket. Ez nem is baj, mind jól tudjuk, hogy néhány nagyszerű kivételtől eltekintve az EBM gyengélkedett akkoriban.
 


Néhány év pihenő után az új évezred electro és EBM reneszánsza szinte magától értetődően vert új életet a zenekar munkásságába. A TV Treated és a Fashion Party savas electro mixei, neves Dj-k és producerek által elkövetett újraértelmezései egyértelművé tették a zenekar számára is, hogy melyik irányban kell továbblépniük. Visszatértek a kezdeti hangzáshoz, tökéletesítették, aktualizálták, majd 2009-en a Smack című albumukkal bebizonyították, hogy a nyers, analóg brutalitás, a rafinált riffek és a beteg témák igazi, eltaposhatatlan mesterei. A csatolt bizonyíték a Leash videója. Tetten érhető vonzódásuk a S/M világhoz, vigyázat, nagyon súlyos darab!
 

 
Április 27.én az Industrial Booom Reboot keretein belül végre Budapesten is láthatjuk, hallhatjuk ezt a legendás zenekart. Ki ne hagyjátok!
 
Gazdag István