news

Készül az új X-Marks The Pedwalk album


Sevren Ni-Arb
sem tétlenkedik az új esztendőben; a nagy visszatérő "Inner Zone Journey" után új lemezzel jelentkezik idén az X MARKS THE PEDWALK! A twitter bejegyzés, és a kiadók oldalán megjelent infók szerint az új album a "The Sun, The Cold, and My Underwater Fear" címet kapja. (machinemusic.hu)

Douglas McCarthy szóló album

 

 

 

 

Egy fantasztikus hírrel indul a 2012-es év a Douglas McCarthy hangját kedvelő EBM és szinti-pop rajongók számára, ugyanis a nálunk is nagy sikernek örvendő Nitzer Ebb, valamint a FixmerMcCarthy projekt karizmatikus frontembere idén megjelenteti első szólóalbumát, Life Is Sucking Out The Life Of Me címen.


Itt az új AND ONE korong!

Január 13
-án jelenik meg az electronic body pop koronázatlan királyának aktuális kiadványa "Back Home" címmel. Az AND ONE ezzel az új, 7 számos maxival készíti elő a terepet a májusban megjelenő "S.T.O.P" névre keresztelt stúdiólemeznek.
Talán ez utóbbi lesz az első AND ONE kiadvány ahol Steve Naghavi, Joke Jay és Rick Schah mellett negyedikként már Nico Wieditz is hivatalosan a csapat tagja ...

Clan Of Xymox - Darkest Hour Megjelenés Májusban!


Ronny Moorings érzéki dallamokban,misztikus hangzásban és megigéző ritmusokban kiélt szenvedélye erőtejesebb, mint valaha.  Melankólia, energia és elhatározottság jellemzi az új albumot, ami a "Darkest Hour"
címet viseli és olyan számok kaptak rajta helyet, melyek mint a "My Reality" vagy a hipnotikus hatású club sláger "Delete" egytől egyig megállják majd a helyüket a táncparketten.
Azon túl pedig lebilincselő élményt nyújtanak majd az első osztályú Gothic Himnuszok is, mint a "Dream Of Fools" vagy a lélegzetelállító "Wake Up My Darling".
A lemez meg van koronázva, - ahogy megszokhattuk, Ronny eltéveszthetetlen hangjával, ami ezúttal is szükséges sötét szenvedéllyel járja át a Dark Wave elégiákat.
Lenyűgöző 30 év telt el a CLAN OF XYMOX megalapítása óta - egy időszak, ami visszaköszön az új lemezen: 10 modern Dark Wave klasszikus áll készen arra,
hogy a zene sötét oldala magába fogadja.
A lemez május 20-án, Ronny Moorings születésnapján jelenik meg. A magyar közönség tehát az elsők között élheti át a „Darkest Hour" éjszakának való dinamikáját!


Új lemez a SKINNY PUPPY side projekttől


A legendás SKINNY PUPPY frontembere még 2001-ben elindította OHGR nevű saját projektjét, melyet Mark Walk-al közösen alkotott. Nivek Ogre (Kevin Ogilvie) neve már egybeforrt a sötét elektronikával, és ezt a szólóprojekt eddig kiadott 3 nagylemeze is hűen tükrözi. Részletek: machinemusic.hu

Új MIAB lemez


A "Revelations" január 20-án jelenik meg Európában a Dreamweb Music kiadásában, az Államokban pedig január 24-én a Metropolis Records-tól. A lemezt március 9-én egy újabb kiadvány követi "revelations club.mixes" címmel, mely egy 5 számos maxi lesz.

Célpont 100.3


Örömteli hír, hogy a szcéna zenéi immár az éterben is terjednek!
Műsor minden csütörtökön 22.00 - 23.00 óra között a LÁNCHÍD RÁDIÓN.

Die Krupps

Új mini-albummal jelentkezett a Die Krupps!

"Als wären wir für immer" címmel jelentette meg mini-albumát december 3-án
a német indusztriál-rock-legenda, a Die Krupps.
A - remixekkel együtt - 8-számos korong az együttes első új anyaga 1997 óta.
A lemezzel ismét új partok felé törnek, anélkül, hogy megtagadnák
a gyökereiket, vagy eltávolodnának egyedi hangzásviláguktól.
A rajongóknak nincs hát mitől tartaniuk, a 2010-es Die Krupps
még mindig 100%-ig Die Krupps!

Tracklista:

[01] Beyond
[02] The Chameleon Man
[03] Die Macht
[04] Dr. Mabuse
[05] Als wären wir für immer
[06] Beyond (Unheilig Remix)
[07] Chameleon Man (Vigilante Remix)
[08] Dr. Mabuse (Memphis Remix)

További infok az együttes saját honlapján:

www.diekrupps.de


Letölthető De/Vision szám


A rendkívül sikeres idei év zárásaként, megköszönve a támogatást a rajongóknak és a barátoknak, a DE/VISION ingyenesen letölthetővé tett egy eddig ki nem adott számot a www.depechemode.de oldalon. Az "Easy to love me" című új DE/VISION szám a zenekar saját kiadójánál a Popgefahr Records-nál készült, mely a legutolsó albumot a "Popgefahr"-t is jegyzi. Letöltéshez klikk ide ...
BELÉPÉS

Regisztráció

REGISZTRÁCIÓ
BelépésTörténet


Black Head Agency


Mire megszületett a fekete fej!

1985. Depeche Mode Volánpálya - Elkezdődtek a változások!

A zenében már nem a Boney M, az ABBA, az Ottawan a meghatározó. Már Magyarországon is van új hullám: Satöbbi, Faxni, Citrom, Ági és a fiúk, Bery Ari és a pillangók, GM49. Más mint ami eddig volt. Új hangok, Jugoszláviából fekete korongok érkeznek. Yazoo, Nick Kershaw, Ultravox, Visage és természetesen Kraftwerk no meg Depeche Mode.

Aztán jön a Skinny Puppy  PeCsa szabadtér. Az újabb vízválasztó ősszel: az ART Reaktor (H) és Test Department. Minden megváltozik, a DM már selymes diszkózene. 88-tól beindul az EBM. New Anti Diszkó, majd Sötét Zenék Háza. Tengernyi új előadó és rengeteg új hang: Neon Judgement, A’Grumh, Front 242, Die Krupps.

88. Új színek, Hungaro Carrot fesztivál. 89-ben önálló esten Young Gods (CH), 90-ben Borghesia, Laibach a Carroton. Minden eldől, ezeket a bandákat meg kell ismertetni a szögletes fejű Mode-osokkal.

Hatalmas versenyfutás indul, több zenét a közönségnek! Soha nem hallott zenekarok forognak a CD lejátszóban. 91-ben Nitzer Ebb a Black Head első szárnypróbálgatása a PeCsával közösen. Frenetikus buli az Ebbhead turné budapesti állomásán. Célba értünk. Majdnem 2000 ember egy angol banda buliján. Egy nappal korábban Frankfurtban alig 900-an nézték végig Douglesék showját.

További töretlen népszerűsítése az EBM irányzatnak. Kötelezővé válnak egyes előadók:

Front 242, Frontline Assembly, Nitzer Ebb, Die Krupps, Armageddon Dildos, Leaether Strip, Laibach, Signal Aout 42, Klute, Robotiko Rejecto, stb.

Már nem tűnik lehetetlennek elhozni a legnagyobbakat, és mégis…  95-ig bezárólag kimarad két nagy név a listából.

Az egyik csapat az Öreg Kontinensről származik, a másik az Újvilágból.

Technopolis, Black Day’s, Techno Art Show. Jobbnál jobb bulik, szuper közönség, rengeteg magyar zenekar. 95-ben valami véget ért, a Black Head leköszönt.

2007. Egy új évezredben és 12 évvel a vég után valami újjászületett. A két nagy vad közül sikerült meglépni a Frontline Assembly-t (CAN).

2007. július 17. A  Fallout turné keretén belül Budapest is bekerült a programba. 28 nap alatt az európai turné legjobb buliját raktuk össze. A zenekar erekjeként őrzi a hatalmas - külön a fellépésre készült - függönyt.

És következett az utolsó nagy vad 2008. december 6-án: a FRONT 242 Belgiumból! Majd 2010. októberében a Leaether Strip! Aztán az első INDUSTRIAL BOOOM 2011. márciusában 15 zenekarral, három napon keresztül!

De ez a történet még most is íródik...

.... 2012. áprilisa INDUSTRIAL BOOOM REBOOT!

 


 


A Black Head először csak egy ötlet volt... Aztán megragadt... Egyesek hittek benne... Mások nem... Később talán fogalommá is vált...
Csodákra nem lehetett képes, de mindent megpróbált...

Az a néhány pillanat amit a 90-es években végigéltünk és próbálgattuk szárnyainkat, egy jól olajozottan működő gépezetté tette ezt a kis csapatot. Rengeteg új dolgot találtunk ki amik többnyire beváltak, sikert arattak.
Talán visszatérünk a régi receptekhez, előveszünk egy két varázsdobozt a polcról és leporoljuk őket. Csak a nyitásnál vigyázni kell!
Vagy benyúlunk az új ötletzsákba és abból építkezünk...Szerencsére van miből.
Fiatalság bolondság . A kor tapasztalatokkal jár . 
Megfontoltan, komolyan, - megemésztve az egykori eseményeket, - újra gördítjük a modulokat: és a végén összeáll a kép.
Egy kicsit több biztatásra, vállveregetésre van szükség, de végül mindenki megtalálja a számítását. 
A 3-4 X-es korosztály újra együtt rophat az EBM taktusaira a fiatalokkal, és közben az új nemzedék tanul egy kis zenét!

Douglasék semmivel sem voltak öregebbek 95-ben mint ma, pedig nem is Hegylakók.

A zene konzervál!
Az emlékek megszépültek, és most új kihívások várnak Ránk. 2007-ben bebizonyította az a néhány ember hogy sokra hivatott.
Most ezt a bizalmat újra megszavaztuk egymásnak. 
Bízom Bennetek mert jók vagytok, és akiket fellépőként elhozunk azok csak a legjobbat érdemlik:
A legjobb közönséget!

Van még néhány adósságunk amit kicsi de erős csapatommal teljesíteni szeretnénk.

A FEKETE lista még nem teljes tehát, de minden olyan kívánság óhaj - sóhaj ami
belekerül a kalapba, potenciális célpont lehet az elkövetkező időkben.

Más szelek fújnak! A kilencvenes évek óta nincs új zene! Legalább is nagyon kevés!

Mindenki mindenkit másol, összevág, fércel, már a DJ-k is zenésznek számítanak.
Akkor ez esetben én karmester leszek!

Úgy gondolom igazi Black Head érzés volt amikor Bill Leeb megköszönte a fellépést, azt a 

Showt amit a nagybetűs magyar KÖZÖNSÉGTŐL kapott, és álmában sem gondolta, hogy amikor legördül a hatalmas Frontline függöny, könnycseppek peregnek végig az arcán.
Ezért élünk! Ezt érdemlik Ők, akiket bálványként tisztelünk.

Egy igazi BLACK HEAD feeling, mely hatalmába kerít: ott volt 95-ben amikor a Nitzer Ebb

színpadra lépett, és jelen volt a Laibach akkori budapesti fellépésén is. 
Úgy érzem mindez visszajött 2007-ben! Sokat vártunk arra a júliusi pillanatra! Majd 20 évet!
És visszajött 2008. december 6-án is, amikor az EBM legenda, a FRONT 242 állt - története során először - magyar színpadra.

2010-ben a Black Head Agency szintén történelmet ír: társkiadóként jelenteti meg ennek a bizonyos koncertnek a képanyagát DVD formátumban. Büszkék vagyunk a honi közönségre és büszkék erre a kiadványra. Legyen hát minden magyar rajongó kötelező látnivalója:

a „ FRONT 242 - Moments in Budapest „ !

És persze még készülünk nagy dolgokra, mint mindig...

2010-ben csak egy szimpla Skinny Puppy koncertre készültünk, de nem jött össze...Nem a mi hibánk. Szerencsére más megcsinálta; ma ilyen a helyzet...

E helyett megszületett egy októberi INDUSTRIAL Ünnep gondolata. Utólag azt hiszem megérte: MIND In A BOX, Frontline Assembly és Claus Larsen személyében egy különleges Leaether Strip fellépés. Egyetlen szervező sem kívánhatna ennél tökéletesebb összeállítást.

2011. február 19 -én először élő show-val Magyarországon járt a De/Vision, és másik főszereplőként a COVENANT Svédországból. Egy nagyra hivatott magyar lány duó a Black Nail Cabaret is fűtötte a hangulatot.

Majd márciusban volt egy durranás! Egy igazi BUMM, az Industrial Booom! Nemzetközileg versenyképes programmal.

Így az év végéhez közeledve csak azzal foglalkozni hogy mi volt a múltban, túlzottan pesszimista lenne. Mi lesz?!
2012. áprilisában újabb BUMM következik: az INDUSTRIAL BOOOM REBOOT!
Kéretik bírni a tempónkat!

Koncertek

11. 03. 26.      Industrial Booom - Nothing Nada (HUN), Monolith (B), Groupe T (F), Marlow (GB),

                                                    The Klinik (B), Kloq feat. Douglas McCarthy (GB)

11. 03. 25.      Industrial Booom - Nylon Me! (HUN), Blitzmaschine (D), Der Prager Handgriff (D), 

                                                     Lights of Euphoria (D), Armageddon Dlidos (D)

11. 03. 24.      Industrial Booom - SA42 (B), Vomito Negro (B), A Split Second (B), Suicide Commando (B)

11. 02. 19.      Covenant (SWE), De/Vision (D), Black Nail Cabaret (HUN)

10. 10. 16.      Leaether Strip (DEN)

10. 10. 16.      Front Line Assembly (CAN), Mind In a Box ( AUT)

08. 12. 06.      Front 242 (B)

07. 07. 17.      Frontline Assembly (CAN)

95. 06. 17.      Elegant Machinary (S)

95. 05. 19.      Nitzer Ebb (GB)

95. 04. 22.      Laibach (SLO)

95. 04. 08.      Swamp Terrorist (CH)

95. 03. 11.      Armageddon Dildos (D)

94. 09. 24.      Trident MTV Paul King, And One (D)

94. 07. 02.      Renegade Soundwave (GB)

94. 06. 10.      Die Krupps (D) - 3000 fő

94. 05. 13.      Orange Sector (D)

94. 04. 22.      X Marks The Pedwalk (D)

94. 03. 11.      Danny Briottet DJ (GB)

94. 02. 11.      Armageddon Dildos (D)

93. 09. 25.      Birmingham 6 (DK)

92. 09. 26.      Armageddon Dildos (D)

91. 12. 13.      Nitzer Ebb (GB)

91. 07. 19-21. Black Days - TILT! (D)

91. 06. 30.      People are People - Die Krupps (D) és

                       Armageddon Dildos (D) Kb: 4500 fő

90. 09. 23.      Far (I)